Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Začala výstavba severního obchvatu Opavy

OPAVA - Stavba východní části severního obchvatu Opavy byla v pondělí odpoledne zahájena. Základní kámen poklepali například ministr dopravy Dan Ťok, hejtman Ivo Vondrák či primátor Opavy Radim Křupala.

/VIZUALIZACE/ Stavba za více než 400 milionů korun by měla trvat téměř 3 roky, řidiči se po ní svezou patrně v roce 2020...


Slavnostní poklepání na základní kámen (6. března 2017, Magistrát města Opavy).

"Vzhledem k tomu, že se jedná o obchvat města, dojde k výraznému snížení vlivů dopravy na okolí stávajících komunikací. Navrhovaný obchvat přispěje ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu," uvedl k zahájení výstavby generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Na ploše stavby I/11 Opava, severní obchvat - východní část byl proveden komplexní plošný pyrotechnický průzkum s ohledem na skutečnost, že se jedná o lokalitu, kde proběhla největší válečná operace 2. světové války v České republice. Tomu odpovídá i četnost kovových nálezů nebezpečné povahy. V úseku obchodního domu Kaufland a vodoteče byla nalezena nevybuchlá munice v počtu 9 kusů dělostřeleckých granátů ráže 75 mm včetně nábojnic, 1 ks dělostřeleckého granátu ráže 75 mm a dvou kusů ručního protitankového granátu. Byla nalezena i jedna nábojnice protileteckého kanónu Flak ráže 88 mm.


Na tiskovce nechyběla ani dokumentace stavby (6. března 2017, Magistrát města Opavy).

Veškerá nalezená munice byla předána policejnímu pyrotechnikovi na likvidaci, vše bylo zadokumentováno a zapsáno v knize nálezů nevybuchlé munice. Při provádění prací bylo postupováno dle osvědčené metodiky a Technologického postupu schváleného Policií ČR.

K cenným poznatkům přispělo například odkrytí unikátního kostrového pohřebiště vybaveného keramickými nádobami a silicitovými nástroji z konce eneolitu a starší doby bronzové, jež náleží na našem území k ojedinělým jevům. Je značná pravděpodobnost, že budoucí odkryvy přinesou další zásadní objevy, jež dále rozšíří naše znalosti o pravěkém, ale i středověkém vývoji tohoto regionu.


Vizualizace obchvatu města Opavy (vizualizace, Ředitelství silnic a dálnic).

Stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Délka úseku činí 1,6 kilometru a stavbu bude provádět společnost MS + K + IDS OPAVA, severní obchvat - východní část. Cena bez DPH přesahuje 407 milionů korun a stavět by se mělo téměř tři roky. Řidiči se po silnici svezou v roce 2020.

Informační portál Vlčoun.cz bude výstavbu obchvatu průběžně sledovat a o aktuálních novinkách bude čtenáře informovat.


Základní stavební kámen byl položen (6. března 2017, Magistrát města Opavy).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!