Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Komenského náměstí v Třebíči po opravě ožilo

TŘEBÍČ - Po třech měsících prací mohou řidiči od 1. listopadu projet po silnici II/351 na Komenského náměstí. Kraj Vysočina opravil 190 metrů čtyřproudé silnice a křižovatku s ulicí Jihlavská brána za 5,4 miliónů korun.

Městská autobusová doprava se do svých původních tras a zastávek na náměstí vrátila v úterý 1. listopadu od 6.00 hodin...


Zrekonstruované Komenského náměstí před zprovozněním (30. říjen 2016, MÚ Třebíč).

"Kromě prodloužených zastávek pro autobusovou dopravu pro až dva za sebou stojící autobusy se nově mezi jízdními směry objeví také dělící ostrůvek, který má zvýšit bezpečnost jízdy na této frekventované silnici spojující výpadovku I/23 na Jihlavu s centrem města," řekl Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství.

Účelem stavby a oprav byla optimalizace úseku silnice II/351 mezi novým mostem přes řeku Jihlavu a křižovatkou hlavní silnice I/23. Jde především o zvýšení průjezdnosti světelné křižovatky s ulicemi Jihlavská a Vítězslava Nezvala a prodloužení autobusových zastávek u autobusového nádraží. Součástí stavby jsou úpravy přilehlých zpevněných ploch a chodníků. Zvýšení průjezdnosti stávající světelné křižovatky je dosaženo spojením dvou křižovatek tvaru T z větví ulic Jihlavská brána a Vítězslava Nezvala do průsečné křižovatky tvaru X, čímž dojde k posunutí hranic křižovatky a prodloužení čekacích úseků.


Opraveny byly chodníky i vozovka (30. říjen 2016, MÚ Třebíč).

V ulici Jihlavská brána dojde k odklonění osy komunikace a rozdělení jízdního pruhu dělícím ostrůvkem na pruh pro směr přímý a vlevo a samostatný pruh pro odbočení vpravo. Ostrůvek slouží k rozdělení přechodu pro chodce posunutého blíže do křižovatky na vyhovující délku. Přesunem přechodu pro chodce dochází k prodloužení čekacích úseků o zhruba 15 metrů. Ve větvi křižovatky k mostu je na dělící ostrůvek je také přiveden přechod pro chodce přes silnici II/351. Tím je prodloužen čekací úsek z mostu o cca 25 metrů.

Silnice v Jihlavské bráně a na Komenského náměstí budou předány do užívání v plánovaném termínu. Jihlavská brána i silnice k Úřadu práce bude po dvouměsíčních úpravách průjezdná. Pokračovat budou práce na chodnících a veřejných prostranstvích.


Teď dělníky čekají dokončovací práce (30. říjen 2016, MÚ Třebíč).

Pro chodce budou do doby definitivního dokončení všech prací koncem listopadu určeny průchozí trasy. Stále se ale budou pohybovat na staveništi, radnice proto prosí, aby chodci dbali zvýšené opatrnosti. Od 1. listopadu od 6.00 hodin byly také zrušeny náhradní zastávky městské autobusové dopravy. Provoz zastávek na Komenského náměstí byl obnoven.

Radnice reagovala na požadavky obyvatel ulice Spojenců, kteří si přáli ulici zjednosměrnit. Názor většiny následně radnice ověřila anketou, v níž obyvatelé ulice mohli svůj názor vyjádřit po celý květen letošního roku.


Po Komenského náměstí znovu jezdí autobusy i auta (30. říjen 2016, MÚ Třebíč).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!