Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stát vyhlásil tendr na obchvat Krnova

KRNOV - Ředitelství silnic a dálnic České republiky zahájilo výběrové řízení na zhotovitele stavby I/57 Krnov - SV obchvat'. Vyplývá to z Věstníku veřejných zakázek, kde bylo zveřejněno oznámení o této zakázce.

Výstavba důležité dopravní stavby by měla trvat čtyři roky, což bez případných průtahů znamená, že hotovo bude v roce 2020...


Město Krnov z ptačí perspektivy (25. března 2016, Filip Vlček).

"Jsem rád, že k vyhlášení tendru na krnovský obchvat konečně došlo. Cesta k obchvatu našeho města nebyla jednoduchá. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tomto výsledku podíleli," říká místostarosta Krnova a člen předsednictva Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 Michal Brunclík. Předpokládaná hodnota tohoto tendru dosahuje 1,238 miliardy korun bez DPH.

"Očekávám, že výsledná cena bude po provedeném výběrovém řízení rozhodně nižší. Klíčová pro nás je zejména kvalita provedeného díla a šance na zklidnění dopravy ve městě na nynějších komunikacích I. třídy," dodal.


Doprava je v tuto chvíli vedena přes střed města (25. března 2016, Filip Vlček).

Podání nabídek stát ve vyhlášeném tendru stanovil na začátek listopadu. "Stavba by měla probíhat 48 měsíců. Doufám, že výběr zhotovitele proběhne bez komplikací," upřesnil tajemník Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 Martin Dostál.

Podle jeho slov Sdružení postupně naplňuje záměry na celkové zkvalitnění silničního tahu I/11 a I/57 mezi Ostravou, Opavou, Krnovem a Bartultovicemi. "Naše práce za kvalitní dopravní infrastrukturu pokračuje dál. Ve směru od Krnova na Město Albrechtice stát například už začal řešit bodové závady u Linhartov. Centrální komise ministerstva dopravy této akci dala zelenou," dodal závěrem.


Nový obchvat by mohl sloužit od roku 2020 (25. března 2016, Filip Vlček).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!