Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Libereckým silnicím slouží nová silniční fréza

LIBERECKÝ KRAJ - Silničářům v Libereckém kraji slouží od konce července nová silniční frézu. Ta by měla přispět ke zrychlení a zkvalitnění oprav krajských silnic, na kterou je letos vyčleněno 46 milionů korun.

Příští sezonu pak silničáři počítají s doplněním vozového parku ještě o finišer pro pokládku asfaltové obalované směsi...


Nová fréza v akci (25. července 2016, Krajský úřad Libereckého kraje).

Opravy komunikací v rámci běžné údržby, tedy lokální opravy výtluků a poruch asfaltového krytu, budou v letošním roce stát krajskou pokladnu 46 milionů korun. "Mimo tuto částku samozřejmě také Liberecký kraj realizuje velkoplošné opravy a rekonstrukce v rámci investiční výstavby a dotačních titulů," upřesnil radní pro dopravu Vladimír Mastník. V rámci investic do technologického vybavení pořídila společnost Silnice LK a.s., která má na starosti běžnou údržbu krajských komunikací, novou silniční frézu.

"Jde o půlmetrovou silniční frézu Wirtgen W 50 DCis vynášecím pásem, od jejího nasazení si slibujeme zrychlení lokálních oprav do obrazců a celkově zkvalitnění prováděných oprav," vysvětlil předseda představenstva společnosti Silnice LK Petr Šén. Samotnému uvedení stroje do provozu předcházelo důkladné zaškolení posádky na devítitunovém stroji s hydrostatickým pohonem a třemi koly, které zajišťují lepší manévrovatelnost stroje při frézování.


Frézování staré vozovky je snazší (25. července 2016, Krajský úřad Libereckého kraje).

Do příští sezony by měl strojní flotilu společnosti doplnit ještě menší finišer na pokládku asfaltové obalované směsi. "Jsem velmi rád, že se nám tímto daří postupně plnit střednědobé plány, které jsme si při zakládání krajské společnosti Silnice LK stanovili," doplnil Šén. Mezi jednou z hlavních priorit byla právě modernizace vozového parku a doplnění chybějícího technologického vybavení pro opravy a údržbu komunikací.

Podrobný plán běžné údržby krajských silnic, plánované velkoplošné opravy a rekonstrukce najdou motoristé a další zájemci především na internetových stránkách Libereckého kraje.

Čtěte také...
- Plán údržby komunikací v Libereckém kraji (průběžně aktualizováno).
  (zdroj: Krajský úřad Libereckého kraje).


Příští rok přibude ještě finišer (25. července 2016, Krajský úřad Libereckého kraje).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!