Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Průtah Náchodem čeká rozsáhlá rekonstrukce

NÁCHOD - Obyvatelé východočeského Náchoda by se měli na léto obrnit trpělivostí. Před prázdninami tady totiž započnou avizované rozsáhlé stavební práce v ulicích Pražská, Běloveská a Polská.

Město bude ve spolupráci s investorem Ředitelstvím silnic a dálnic zajišťovat rekonstrukci chodníků a zřízení cyklistických pruhů...


Frekventovaný průtah Náchodem (duben 2016, MÚ Náchod).

Na realizaci tohoto projektu žádá město o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Cílem je zajištění bezpečného přesunu chodců a cyklistů podél této významné a frekventované mezinárodní silnice na jejím průtahu Náchodem. Při stavbě dojde k rekonstrukci chodníkových ploch, rekonstrukci nástupišť MHD, úpravě sjezdů a vyvolané úpravě místních komunikací. Součástí záměru je také rekonstrukce veřejného osvětlení.

Vzhledem ke své délce a předpokládané etapizaci výstavby je záměr rekonstrukce chodníků a zřízení cyklistických pruhů rozdělen do jednotlivých úseků, a sice ulice Pražská od okružní křižovatky 'U Slavie' po OK 'U Čedoku', ulice Běloveská od OK 'U Čedoku' po areál Ametek, ulice Pražská od hotelu Hynek po OK 'U Slavie' a ulice Českoskalická od ul. Dobenínské po hotel Hynek a projekčně a realizačně rozdělen do dvou etap. První dva úseky jsou součástí I. etapy stavby, která bude realizována v letošním roce souběžně s investicí Ředitelství silnic a dálnic.

Vymění obrubníky, odvodnění a položí nový asfalt

V první etapě dojde ke kompletní rekonstrukci chodníkových ploch, rekonstrukci nástupišť MHD a vyvolané úpravě místních komunikací. Stávající chodníky budou v celém rozsahu vybourány a nahrazeny novou konstrukcí včetně podkladních vrstev. Kryt chodníků je navržen z betonové dlažby. Na místních komunikacích dojde v rozsahu stavby k výměně obrub, odvodňovací přídlažby a obnově živičného krytu. Součástí záměru je i rekonstrukce veřejného osvětlení a veřejného rozhlasu v celém úseku od okružní křižovatky 'U Slavie' po areál firmy Ametek. Dojde k demontáži všech stožárů včetně svítidel a umístění nových stožárů se svítidly. Všechna související kabeláž bude vyměněna za novou.


Silnice jsou v centru města velmi vytížené (duben 2016, MÚ Náchod).

"Celá stavba bude probíhat současně s investiční akcí Ředitelství silnic a dálnic. Budeme tedy všechny práce vzájemně koordinovat, abychom minimalizovali délky částečných uzavírek komunikací. Stejně tak spolupracujeme i se síťaři - RWE Energo, Teplárna Náchod, VaK Náchod a RWE distribuce. Všem patří velký dík za náročnou přípravu prací," upřesnil starosta Jan Birke. Pro pěší budou zřízeny koridory, které umožní vedení nevidomých s dostatečným pevným oddělením od přilehlé dopravy a stavby. K zachování obslužnosti přilehlých nemovitostí budou po dobu výstavby zřízeny lávky přes výkopy.

Další dva úseky jsou součástí druhé etapy stavby připravované k realizaci v roce 2017. Zde budou navíc nově z důvodu zvýšení bezpečnosti zřízeny pruhy pro cyklisty. Důvodem rozdělení stavby do dvou etap je požadavek na umístění některých nových objektů v úseku druhé etapy v souladu se stavebním zákonem formou územního rozhodnutí a dále množství soukromých pozemků, pro které je nutné zajistit smluvní vztahy.


Úprav se dočkají také zastávky městské dopravy (duben 2016, MÚ Náchod).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!