Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Simulace nehody v tunelu prověřila záchranáře

PRAHA - Bubenečský tunel zažil zkoušku. Došlo tady k simulované dopravní nehodě s následným požárem. Událost ihned spustila alarm a na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Simulovaná nehoda byla tajná a prakticky nikdo o ni vůbec nevěděl. Zkouška zabezpečení nového tunelu nakonec obstála...


Signalizace požáru v tunelu (21. dubna 2016, Magistrát hlavního města Prahy).

V noci ze čtvrtka na pátek se v Bubenečském tunelu uskutečnilo tajné cvičení všech složek Integrovaného záchranného systému v režii velitele Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy, na které z dispečinku tunelů na Strahově dohlíželi náměstek pražské primátorky Petr Dolínek a radní pro bezpečnost Libor Hadrava. O průběhu cvičení nikdo z IZS dopředu nevěděl.

Jednalo se o cvičení, kdy byla nahlášena z Bubenečského tunelu (směr Troja), který je součástí tunelového komplexu Blanka (TKB), dopravní nehoda se zraněním a následným hořením. Tato událost okamžitě spustila alarm nejen na dispečinku Strahov, ale i na Hlavní dopravní řídící ústředně (HDŘU) na Bojišti. Došlo k absolutnímu uzavření TKB a na místo se začaly sjíždět do pár minut od nahlášení nehody všechny složky IZS.


Okamžité propojení kamer na dispečink (21. dubna 2016, Magistrát hlavního města Prahy).

"Na této zkoušce si všechny složky a dispečeři obou velínů vyzkoušeli kompletní zásah, včetně dojezdových časů, při nehodě v tunelu. Kontroloval se okruh napojení na hydranty, tunelový rozhlas, nouzové osvětlení a další bezpečnostní prvky. Drobné komplikace, které se během zásahu objevily, slouží jako ponaučení pro případ ostrého zásahu," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek, radní pro dopravu. "Řidiči mohou být klidní, v případě jakékoli mimořádné události funguje zabezpečovací systém bez zjevných závad a dohlíží na vše proškolení dispečeři," dodal.

Bezpečnost v pražských městských tunelech je opravdu na špičkové úrovni. "Vysoká je i profesionalita všech základních složek IZS, k nimž by se v případě hromadné nehody a komplikací řízení provozu na povrch přidala i Městská policie hlavního města Prahy," uvedl pražský radní Libor Hadrava. Praha je tak podle něj připravena i na rychlé odklizení takovéto nehody, kterou v případě potřeby zajistí odtahové vozy Správy služeb hlavního města Prahy.


Cvičení se zúčastnil i Petr Dolínek (21. dubna 2016, Magistrát hlavního města Prahy).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!