Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce silnice do Chrastavy skončila

LIBERECKÝ KRAJ - Po ročním dopravním omezení je od středy 6. září opět zcela zprůjezdněna Liberecká ulice v Chrastavě. Rekonstrukce hlavního příjezdu do centra města o celkové délce 1,8 km stála bezmála 20 milionů.

Na akci, která byla hrazena z rozpočtu Libereckého kraje, se podílelo i město Chrastava, a to částkou přesahující 3 miliony...


Silnice do Chrastavy je opravená (8. září 2017, KÚ Libereckého kraje).

Kompletně zrekonstruovaný je úsek silnice III/27250 v Chrastavě, od mimoúrovňové křižovatky se silnicí I/35 a náměstím 1. máje. Stavební práce spočívaly v úplné výměně vozovkových vrstev, výstavbě chodníků, úpravě stávajících zastávek, nezpevněných krajnic, zajištění funkčního odvodnění komunikace, úpravě a napojení jednotlivých komunikací a sjezdů.

Na komunikaci je nové vodorovné dopravní značení a doplněno bylo stávajícího svislé. Stavba, která navazovala na kompletní výměnu všech sítí umístěných v silnici, zahrnovala i rekonstrukci mostu ev.č. 27250-1.


Nové podoby se dočkala také autobusová zastávka (8. září 2017, KÚ Libereckého kraje).

"Stavba je ukázkou dobré spolupráce města a kraje. Chrastava připravila na rekonstrukci Liberecké ulice projektovou dokumentaci a zajistila veškerá povolení k jejímu provedení. Liberecký kraj pak nechal stavbu zrealizovat," řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. "Vzhledem k tomu, že tento úsek pozemní komunikace nemá charakter silnice II. ani III. třídy, bude předán městu do vlastnictví," dodal.

Stavbu provedla společnost INTEGRA stavby ve sdružení s firmou Silnice Žáček, za 19,9 milionů korun. Rekonstrukce silnice byla hrazena z rozpočtu Libereckého kraje. Částku 3,2 milionu korun, zejména na výstavbu chodníků, zaplatilo město Chrastava.


Nechybělo ani stříhání pásky. Jako vždy (8. září 2017, KÚ Libereckého kraje).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!