Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pokračují přípravy na středočeskou část D3

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Ředitelství silnic a dálnic pokračuje s přípravou dálnice D3 ve Středočeském kraji. V současné době zpracovává dokumentaci pro územní rozhodnutí a v přípravě jsou další čtyři stavby v souvislosti se silnicí I/3.

Motoristé se tak dočkají dalších kilometrů nových dálnic. Po některých se svezou už příští rok, po jiných daleko později...


Práce na jihočeské části D3 jsou již viditelné (6. července 2015, ŘSD).

Dálnice D3 je v současné době nejrozestavěnější dálnicí v ČR, probíhá souběžná výstavba tří částí. "Připravujeme další úseky této klíčové liniové stavby tak, aby co nejdříve propojila kontinuálně hlavní město s jihočeskou metropolí i republiku s Rakouskem. Dokončena bude do konce roku i dálnice D8, tím dojde k dalšímu propojení české dálniční sítě s evropskou," okomentoval přípravu dálnice D3 generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

"Dálnici D3 a s ní související stavby vnímám jako důležitou komunikaci republikového významu, spojující Prahu nejen s Táborem a Českými Budějovicemi, ale i s jihem Evropy. Toto spojení je však důležité i pro Středočeský kraj, protože umožní napojení - a doufám, že i rozvoj - periferních oblastí našeho kraje a rovněž přinese odlehčení přetížených komunikací nižších tříd, které jsou v našem majetku," dodal hejtman Středočeského kraje Miloš Petera. Právě ve Středočeském kraji úsek dálnice D3 výrazně chybí.


V některých místech začínají přípravné práce na výstavbu (6. července 2015, ŘSD).

Na středočeskou část dálnice D3 již bylo vydáno souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí a probíhá projektová příprava ve stupni dokumentace pro územní rozhodnutí a inženýrská činnost. Žádost o územní rozhodnutí bude podána začátkem května 2017. Ze strany ŘSD probíhají projednání se všemi dotčenými obcemi, spolky pro ochranu přírody a se všemi složkami integrovaného záchranného systému. "Zahájení stavebních prací předpokládáme v roce 2024, zprovoznění 2028," upřesnil termíny mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Co se týče okružní křižovatky Červené Vršky, tak i na tu bylo již vydáno územní rozhodnutí. V květnu 2016 budou zahájeny projekční práce na dokumentaci ke stavebnímu povolení, předpokládané datum zahájení stavebních prací je přelom let 2018/2019 a samotná výstavba bude probíhat 9 měsíců. U budoucí křižovatky U Topolu bylo ukončeno řízení vynětí ze zemědělského půdního fondu. "V červnu bude obnoveno řízení o vydání územního rozhodnutí a předpokládané vydání pravomocného územního rozhodnutí je v září. Předpokládané zahájení stavebních prací je v roce 2019," dodal Rýdl.


Dálnice D3 bude spojnicí hlavního města s jihem Čech (6. července 2015, ŘSD).

Práce probíhají také na silnici I/3. Pro úsek z Červených Vršků ke křižovatce U Topolu byla nedávno dopracována Technicko-ekonomická studie včetně bezpečnostního auditu a v květnu byla předložena žádost o schválení projektu centrální komisí Ministerstva dopravy. Od letošního června poběží příprava dokumentů k podání žádosti o vyhodnocení vlivů na životní prostředí, předpokládané vydání stanoviska krajského úřadu je příští rok v květnu. Předpokládané zahájení stavebních prací při bezkonfliktním projednávání předpokládá ŘSD v roce 2019 s dobou výstavby 18 měsíců.

A v neposlední řadě také pro úsek z Benešova do Mirošovic bylo v únoru vydáno pravomocné stavebního povolení. "Od této doby probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby, v případě nepodání námitek plánujeme zahájení stavby už v červnu a výstavba potrvá 8 měsíců," uzavřel Jan Rýdl.


V některých úsecích se se stavbou D3 finišuje (2. března 2016, ŘSD).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!