Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Začíná stavba přeložky z Liberce do Jablonce

LIBEREC, JABLONEC NAD NISOU - Ředitelství silnic a dálnic zahájilo ve středu 2. března za účasti generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy výstavbu silnice I/14 z libereckých Kunratic do Jablonce nad Nisou.

Cílem projektu je realizace přeložky s výrazně lepšími směrovými a výškovými parametry ve srovnání se stávajícími komunikacemi...


Symbolické poklepání na základní kámen (2. března 2016, ŘSD).

"Dokončení přeložky silnice I/14 bude znamenat kvalitní dopravní spojení mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Nová komunikace převezme téměř kompletní dnešní dopravu ze silnice III/29024 a převážnou část ze stávající silnice I/14. Tím bude umožněno komfortnější spojení Liberce s Jabloncem nad Nisou a v neposlední řadě i oblasti Krkonoš ze severozápadní části republiky," komentoval zahájení stavby Jan Kroupa.

Úsek mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou spojuje obě městské aglomerace, které dohromady osídluje zhruba 170 tisíc obyvatel. Tomu odpovídá i dopravní význam a intenzity dopravy na všech komunikacích, které obě aglomerace spojují. Stávající silnice I/14 i silnice III/29024 jsou vedeny členitým terénem v nevyhovujících směrových i výškových poměrech, v blízkosti obytné zástavby. Komunikace musí navíc zastávat i obslužnou funkci a je na ni připojena řada vjezdů k sousedním nemovitostem, což komfort jízdy a bezpečnost provozu dále snižuje.


Ministr dopravy Dan Ťok při proslovu (2. března 2016, ŘSD).

Výstavbou přeložky silnice I/14 dojde ke zvýšení propustnosti silniční sítě v řešeném území, zároveň se zlepší plynulost a bezpečnost silničního provozu vlivem vylepšení směrového i výškového vedení trasy. Realizací stavby se zkrátí průměrná délka cesty i průměrný jízdní čas, poklesne hluková zátěž obyvatel žijících v okolí stávající silnice a rovněž pro imisní situaci v území je stavba přínosem. Vedení trasy mimo zastavěné části obce rovněž minimalizuje kolize s chodci.

Silniční spojení Liberce a Jablonce nad Nisou je pro rozvoj regionu zásadní a vybudování kvalitní a dostatečně kapacitní komunikace sníží dopravní komplikace zejména v zimním období. Realizací projektu dojde k odlehčení stávající dopravní sítě v území, bude zdůrazněna obslužná funkce stávajících komunikací a zvýší se bezpečnost všech uživatelů komunikace.

Víte, že...
...stavba bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj?
...délka tratě je 2514 metrů a plocha vozovek zabírá přes 32 tisíc metrů čtverečních?
...celá stavba je naplánována na 33 měsíců?
...výstavba přeložky bude stát 296,5 milionů korun?


Základní kámen i se základním popisem stavby (2. března 2016, ŘSD).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!