Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na obchvat Nového Boru se sesunul svah

NOVÝ BOR - Zatím neznámá je příčina sesuvu půdy, ke kterému došlo v pondělí 1. února na obchvatu města Nový Bor. Podle dosavadních informací za to ale může tání sněhu a déšť.

K sesuvu naštěstí došlo v době, kdy po silnici nic nejelo. Ředitelství silnic a dálnic zeminu odstranilo ještě v úterý dopoledne...


Sesuv zeminy na vozovku u Nového Boru (2. února 2016, ŘSD).

"V noci z prvního na druhého února došlo k sesuvu svahu na silnici I/9 na obchvatu Nového Boru. Ihned bylo provedeno zabezpečení provozu ve spolupráci s Policií České republiky," informoval v úterý dopoledne tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl s tím, že sesunutá zemina zatarasila jízdní pruh ve směru z Liberce do Děčína.

"Přesnou příčinu určí geotechnik, k sesuvu pravděpodobně došlo z důvodu zvodnění svahu tajícím sněhem a deštěm po oblevě," dodal mluvčí. Po nedávném vydatném sněžení na severu republiky přišlo nejen oteplení, ale také déšť.


Detailní pohled na utržený svah, který se sesunul na vozovku (2. února 2016, ŘSD).

Likvidace sesuvu byla z velké části hotova ještě během úterního dopoledne. Krátké dopravní omezení na místě zůstává, místo prohlíží expert na geologii z Ředitelství silnic a dálnic. "Díky rychlému zásahu nedošlo na místě k nehodě ani k ohrožení bezpečnosti řidičů," zdůraznil Jan Rýdl.

Úsek silnice je součástí opravy silnice I/9 Nový Bor – Arnultovice, které byly prováděny v loňském roce, a jsou tedy ještě v záruční době. Náklady na odstranění sesuvu proto ponese zhotovitel.


Sesunutý svah omezil provoz na silnici I/9 (2. února 2016, Mapový portál ŘSD).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!