Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

U Devíti křížů řidiči nově natankují CNG

ČESKÁ REPUBLIKA - Největší ryze česká strojírenská skupina Vítkovice machinery group minulý týden zprovoznila první plničky stlačeného zemního plynu na tuzemské páteřní dálnici D1.

Zařízení je vybudováno v obou směrech na trase Praha - Brno u velmi známého a využívaného odpočívadla Devět křížů...


Nechybělo slavnostní přestřižení pásky (10. října 2015, ČPS).

"Výdejní stojan je zařazen přímo mezi ostatní stojany s palivy čerpacích stanic Benzina a tak, jak jsou řidiči zvyklí, je oboustranný, aby mohla CNG čerpat dvě auta současně. Běžný provoz začne už od pondělí," uvedl za skupinu Vítkovice Rodan Broskevič, ředitel dceřiné firmy Vítkovice Doprava.

Výstavba a instalace technologie nejnovější stanice trvala pouhý měsíc, celková příprava výstavby zabrala zhruba rok a půl a zahrnovala i několik technických specialit. „Délka plynovodní přípojky je více než půl kilometru. Při protlaku pod dálnicí jsme řešili problémy se stávajícími inženýrskými sítěmi v kombinaci se skalnatým podložím,“ vysvětlil obchodní ředitel Vítkovice Doprava Martin Žák. Kapacita plnění CNG stanic na obou stranách D1 u Devíti křížů je přes 250 m3 za hodinu. To znamená v přepočtu 20 automobilů naplněných na daném CNG stojanu za hodinu.


Plnička je v provozu pro veřejnost (10. října 2015, ČPS).

V letošním roce obsadila skupina Vítkovice machinery group svými plnícími stanicemi většinu krajů v České republice. V tuto chvíli jich provozuje 24 a další dokončuje. Síť s označením CNG Vitall skupiny Vítkovice mechinery group včetně stanic se společností Benzina bude letos čítat přes 30 plniček. "Cílem je rovnoměrné pokrytí všech hlavních dopravních tahů přes naši republiku, příhraniční trasy jsou již dnes obsluhovány v blízkosti hranic s Polskem, Německem a Slovenskem," dodal Broskevič.

Skupina letos prodá okolo tří milionů kubíků stlačeného zemního plynu. Tempo prodeje se přitom zrychluje právě díky novým stanicím. V lednu byl prodej CNG 115 tisíc m3. V září je už na objemu 250 tisíc m3, což představuje navýšení o 220 procent. Loni za celý rok prodala skupina VMG přes milion kubíků CNG. Do dvou let rozšíří strojírenské Vítkovice působnost sítě CNG Vitall také v zahraničí, a to jak v sousedních zemích, tak například v SAE, kde zájem o tuto technologii na ekologické a ekonomické palivo rychle roste.

Víte, že...
...motoristé mohou platit bankovními kartami, CCS kartami či všemi druhy CNG karet i hotovostí?
...první neveřejná plnící stanice CNG skupiny Vítkovice machinery group byla postavena v únoru 2009 ve vlastním průmyslovém areálu v Ostravě. Rok poté již skupina v Ostravě otevřela první veřejnou čerpací stanici CNG?


Platit lze hotovostí, platební kartou nebo CNG kartou (10. října 2015, ČPS).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!