Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výpadovka z Ostravy se přiblížila k Opavě

OPAVSKO - Ředitelství silnic a dálnic v úterý po dlouhých měsících výstavby a očekávání zprovoznilo za účasti generálního ředitele Jana Kroupy silnici I/11 z Mokrých Lazců na hranici okresu Opava, Ostrava.

Řešený úsek silnice I/11 je součástí výhledové trasy z Ostravy do Opavy, přičemž stávající silnice I/11 je převedena do nižší třídy...


Sjezd z nové silnice I. třídy u Velké Polomi (13. října 2015, ŘSD).

Předmětem stavby byla přeložka silnice I/11 do nové trasy, která zkapacitnila řešený úsek a převedla dopravu z průjezdního úseku obcí Hrabyně, Velká Polom a Josefovice. Tyto obce silnou nákladní dopravu velmi trpěly. 

"Realizací přeložky silnice do nové trasy v kategorii S 22,5/80 došlo ke změně významu stávající silnice, která bude plnit funkci dopravně obslužnou pro místní dopravu. Převedením provozu dojde ke zklidnění v bývalých průjezdních úsecích silnice I/11, a tím i ke zvýšení bezpečnosti provozu a ke zlepšení životního prostředí v těchto obcích," uvedl při úterní akci generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.


Jeden z mostů na nové komunikaci (13. října 2015, ŘSD).

Silnice I/11 Opava -  Ostrava - Slovenská republika tvoří hlavní silniční tah severní Moravy a současně ji propojuje se Slovenskem v Mostech u Jablunkova. Z dopravního hlediska má význam jako dálková komunikace mezinárodního i vnitrostátního charakteru.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Strukturálních fondů, jmenovitě Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) v rámci Operačního programu Doprava. Nenávratný příspěvek Evropské unie ve výši 85 procent způsobilých výdajů projektu je poskytován v rámci Priority 4 'Modernizace silnic I. třídy mimo TEN-T'.


Část silnic je vedena po unikátních mostech (13. října 2015, ŘSD).

Se zprovozněním nové páteřní komunikace došlo zároveň také k úpravám autobusových linek, které mezi Ostravou-Porubou a Velkou Polomí jsou trasovány po nové silnici a přes mimoúrovňovou křižovatku pojedou do Velké Polomi po ulici Osvoboditelů. Zároveň bude zřízena nová zastávka Velká Polom, střed situovaná na staré silnici I/11 před samoobsluhou Tuty, kterou budou obsluhovat všechny spoje příměstských autobusových linek číslo 271, 272, 286 a 287, jedoucích přes Velkou Polom. 

Zastávku Velká Polom, aut.st. bude nově obsluhovat pouze linka číslo 288 a vybrané spoje linek 272, 286 a 287 (školní spoje a spoje s návazností na linku 288).

Stáhněte si...
- Informační leták ke zmenám v autobusové dopravě si stáhněte zde.
  (zdroj: www.kodis.cz).


Nechybělo ani tradiční přestřihávání pásky (13. října 2015, ŘSD).

Uvedená dopravní situace bude fungovat po dobu zhruba 3 let, než dojde k výstavbě mimoúrovňové křižovatky v Ostravě v blízkosti hypermarketu Globus a k opětovnému napojení komunikací do stavu, který umožní původní trasování linek.

Změna trasy si vyžádá i úpravu jízdních dob na dotčených autobusových linkách 271, 272, 286, 287 a 288. Nové jízdní řády jsou k dispozici na www.kodis.cz .
Změna se dotkne i provozu dálkových linek. Ty budou nově vedeny po nové silnici I/11 a zastávky ve Velké Polomi a Hrabyni nebudou obsluhovány. 


Úpravy dopravního značení v místě napojení na novou silnici (13. října 2015, ŘSD).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!