Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce dálnice D1 u Jihlavy skončila

JIHLAVA - Už týden mohou motoristé plně využívat úsek dálnice D1 mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou. Doplněny byly například nutné odstavné zálivy nebo přejezdy středního dělícího pásu.

Modernizace se dotkla také několika mostních objektů včetně dvou nadjezdů, osmi propustků a dvou odpočívek...


Modernizace dálnice D1 z Větrného Jeníkova do Jihlavy (5. července 2015, ŘSD).

Ředitelství silnic a dálnic modernizovaný úsek dálnice D1 mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou zprovoznilo v pátek 25. září. Jde již o čtvrtý zprovozněný modernizovaný úsek dálnice D1, která podstupuje výraznou a investičně náročnou opravu. Veškerá dopravní omezení zmizela během během dne.

"Hlavním předmětem modernizace úseku bylo jednak rozšíření stávající dálnice a také kompletní rekonstrukce cementobetonového a asfaltového krytu," uvedl tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Součástí stavby bylo rovněž doplnění odstavných zálivů a zálivů SOS hlásek v místech, kde je zpevněná krajnice užší než 2,50 metru, úprava a doplnění přejezdů středního dělicího pásu a přídatných pruhů, modernizace mostních objektů, úpravu odvodnění, inženýrských sítí a dopravního značení.


Modernizace dálnice D1 z Větrného Jeníkova do Jihlavy (5. července 2015, ŘSD).

V rámci řešeného úseku byla také modernizována mimoúrovňová křižovatka Jihlava. Upravena byla pouze výšková napojení v jednotlivých větvích a dopravní značení v rámci celé křižovatky. "Dále se modernizace dotkla jedenácti mostních objektů včetně dvou nadjezdů nad dálnicí, osmi propustků, šesti stávajících přejezdů středního dělicího pásu a dvou odpočívek," dodal Rýdl.

Osm a půl kilometru dlouhý modernizovaný úsek z Větrného Jeníkova k Jihlavě modernizovalo Sdružení CPI pro D1 s vedoucím účastníkem Colas CZ. Cena rekonstrukce podle smlouvy se vyšplhala na 649 milionů korun.


Modernizace dálnice D1 z Větrného Jeníkova do Jihlavy (5. července 2015, ŘSD).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!