Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Praze vyjelo 11 vánočně vyzdobených vozů

PRAHA - Dopravní podnik uplynulou sobotu na dvorech vozovny Střešovice rozsvítil flotilu vánočně nazdobených vozidel. I letos cestující čeká řada novinek, oproti loňsku je vyzdobeno více vozů, více jich je i s celopolepem.

Letos tak bude do ulic vyjíždět sedm vánočních tramvají, mezi kterými nechybí ani ikonická Mazačka a dále dva autobusy a výzdoby se dočkala i lanovka...


Rozsícení vánoční flotily vozidel dopravního podniku (2. prosince 2023, DPP/Daniel Šabík)

"Svátečně vyzdobená vánoční flotila Dopravního podniku hlavního města Prahy slavnostně vyjíždí do pražských ulic. Doufám, že vám všem vykouzlí úsměv na tváři a bude Vám dělat radost po celý advent," uvedl při slavnostním rozsvícení první náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib. Vánoční flotila vozidel se rozrostla na jedenáct vozů, v celopolepu jich je šest a poprvé do ní dopravní podnik zařadil i kloubový autobus. "Premiéru mají i koledy, které budou ve vánočně vyzdobené tramvaji 14T hrát mezi vyhlašováním zastávek. Vánoční flotilou chceme přispět k navození pravé předvánoční atmosféry v hlavním městě, letos nám k tomu vydatně pomohla Ladovská zima," dodal Petr Witowski, generální ředitel pražského dopravního podniku.

Už osmé rozsvícení vánoční flotily na obou dvorech vozovny Střešovice v sobotu přihlížely stovky návštěvníků a fanoušků. Vánoční průvod vozidel plně obsazených fanoušky MHD a rodin s dětmi vyjel z vozovny Střešovice v 17.30 hodin v čele s historickou dvounápravovou tramvají Ringhoffer s vlečným vozem po trase od Vozovny Střešovice přes Hradčanskou, Spartu, Strossmayerovo náměstí, Vltavskou na Těšnov, odkud pokračoval přes Bílou labuť, Náměstí Republiky, Dlouhou třída na Malostranskou a dále na Mánesův most, kde proběhlo společné focení všech vozů.


Vánočně vyzdobené vozy nejde přehlédnout (2. prosince 2023, DPP/Daniel Šabík)

Cestující se mohou vánočně nazdobenými vozy lanovky na Petřín svézt už od soboty 2. prosince 2023, tramvajemi a autobusy v pravidelném provozu pak od neděle 3. prosince. Všechna vánoční vozidla budou v pražské MHD jezdit až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2024. Jejich aktuální jízdní řády cestující a fanoušci MHD naleznou na webu Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Všechna vozidla dohromady zdobí bezmála 60 tisíc vánočních světýlek, vnitřní sváteční dekorace a také speciální vnější polepy se zimní a vánoční tematikou. Partnery a autory letošní vánoční výzdoby vozidel dopravního podniku je opět společnost Decoled z Dobrovíze u Prahy a Střední průmyslová škola dopravní. S vánoční výzdobou letošní flotily dopravní podnik začal už 11. listopadu. Postupně se na ní podílela více než dvacítka zaměstnanců dopravního podniku, studentů, pracovníků společnosti Decoled a smluvních partnerů Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Jízdní řády...
- Vypravení vánočních vozidel na konkrétní dny najdete zde.
  (zdroj: www.dpp.cz)


Výzdoby se dočkala i historická tramvaj (2. prosince 2023, DPP/Daniel Šabík)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!