Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Po Ústeckém kraji začne pendlovat DÚKmobil

ÚSTECKÝ KRAJ - Informace o spojení a jízdních řádech, o cenách jízdného nebo třeba o novinkách začnou v Ústeckém kraji jezdit za cestujícími. Krajský úřad totiž veřejnosti představil DÚKmobil, pojízdnou kancelář Dopravy Ústeckého kraje.

Kraj se inspiroval v sousedním Německu, kde podobný automobil jezdí do oblastí, kde nejsou zřízena informační místa dopravce...


Nový DÚKmobil při prezentaci médiím (1. září 2020, KÚ Ústeckého kraje).

Doprava Ústeckého kraje si pro letošní rok připravila další novinku, která bude sloužit k informování o integrovaném dopravním systému DÚK občanů tam, kde není možné získat informace v kamenných informačních kancelářích dopravců DÚK. Pojízdná informační kancelář, takzvaný DÚKmobil, bude jezdit po celém Ústeckém kraji. V České republice jde prakticky o unikátní novinku, v sousedním saském dopravním svazu VVO přitom už přes patnáct let o obvyklou záležitost.

"Saský infomobil nám dokonce před třemi lety osobně němečtí kolegové představili. Myšlenka se nám moc líbila a jsem rád, že jsme toto mohli zrealizovat i v našem kraji. Stále chceme cestujícím nabízet více. Stejně jako se rozšiřuje integrovaný systém Dopravy Ústeckého kraje, tak je potřeba rozšířit informování cestujících o novinkách a aktualitách z prostředí veřejné regionální dopravy. Na podzim se cestující mohou těšit i na novou mobilní aplikaci DÚKapku," řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.


Krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek (1. září 2020, KÚ Ústeckého kraje).

Nový DÚKmobil bude na svých cestách poskytovat informace o tarifu, jízdních řádech a novinkách v dopravě, zároveň zde bude možné zakoupit i jízdní doklady a elektronické karty. Zaměstnanec infomobilu bude přijímat podněty k úpravám jízdních řádů a zlepšení kvality cestování veřejnou dopravou v Ústeckém kraji. Dále se s DÚKmobilem bude možné setkat také na různých akcích, kde Doprava Ústeckého kraje prezentuje svoji činnost i novinky. Místa, kde bude vůz k dispozici, budou zveřejňována na webu www.dopravauk.cz nebo na Facebooku Dopravy Ústeckého kraje.

Pro účely pojízdné kanceláře slouží největší verze automobilu značky Peugeot Boxer se speciálně upraveným interiérem. Vozidlo disponuje prostorem pro řidiče, prostorem pro styk s veřejností tvořícím prodejním a informační místo a skladovým prostorem. Pracovník DÚKmobilu bude mít k dispozici počítač i tiskárnu. Nový DÚKmobil dodala firma Hagemann, je dlouhé téměř sedm metrů, má vznětový motor a manuální šesti stupňovou převodovku.


DÚKmobil je pojízdnou infokanceláří a předprodejem (1. září 2020, KÚ Ústeckého kraje).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!