Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na dopravu v kraji dohlédne krajský dispečink

ÚSTECKÝ KRAJ - Cestování po Ústeckém kraji se od poloviny prosince zlepší. Na mnoha železničních tratích se zkrátí intervaly, na autobusových linkách již nyní vyjíždí moderní autobusy Scania, zjednoduší se také tarif.

Jednotný tarif bude platit u všech sedmi železničních dopravců, nově bude čipové karty číst také v městské dopravě v Ústí nad Labem...


Jakub Jeřábek, Jaroslav Komínek a Peter Bosáček (3. října 2019, KÚ ústeckého kraje).

Nový krajský dispečink byl představen na nedávném dopravním semináři v Mostě. Právě na něm se sešli všichni od nejmenších turistických dopravců až po ty velké železniční dopravce, a také zástupci integrovaných městských doprav i autobusoví dopravci. Zástupci jednotlivých dopravců si vyslechli plánované novinky na příští rok, seznámili se s nově vznikajícím dispečinkem Dopravy Ústeckého kraje, s marketingovou strategií Dopravy Ústeckého kraje a s oslavami pětiletého výročí Integrované Dopravy Ústeckého kraje, které se budou konat 16. května příštího roku v Litoměřicích.

Zkušenosti s centrálním dispečinkem za Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje představil Radek Chudiak. Součástí semináře byla také panelová diskuze na téma, jak zvýšit povědomí veřejnosti o integrovaném systému Dopravy Ústeckého kraje, do které se zapojili zástupci dopravců. V prosinci se mění jízdní řády Dopravy Ústeckého kraje, na železnici tak bude dopravu zajišťovat sedm dopravců.


Jindřich Jelínek při prezentaci nového krajského dispečinku (3. října 2019, KÚ ústeckého kraje).

Při cestách po kraji cestující využijí jen tarif Dopravy Ústeckého kraje jak v železniční, tak autobusové dopravě. Při cestě mimo kraj nebo odjinud do Ústeckého kraje bude cestujícím vydán jízdní doklad podle Tarifu Českých drah, a to i za úsek do cíle cestujícího v Ústeckém kraji. "Tarify se pro příští rok nemění. Cestující mohou dál využívat řadu výhod integrovaného tarifu Dopravy Ústeckého kraje. Cestování na krajský tarif je většinou levnější a navíc zahrnuje MHD ve městech," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

"Jsme také rádi, že se po třech letech podařilo s Českými drahami vyjednat, že budou na území kraje uznávat čipové karty Dopravy Ústeckého kraje, protože s nimi se cestujícím z tarifu Dopravy Ústeckého kraje nabídne sleva 10 procent z běžného jízdného," doplnil Komínek s tím, že kromě Českých drah budou čipové karty DÚK číst i všichni noví železniční dopravci a nově též městská hromadná doprava v Ústí nad Labem.

Čtěte také...
- V Ústeckém kraji vyjely první autobusy Scania (vydáno 4. listopadu 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Ústeckým krajem začaly jezdit nové Scanie (4. listopadu 2019, Miroslav Hruška).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!