Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Teplice představily první trolejbus Škoda 33Tr

TEPLICE - Novým kloubovým trolejbusem Škoda 33Tr by se měli v nejbližších dnech poprvé na pravidelné lince svézt cestující v Teplicích. Jde přitom o vůbec první trolejbus tohoto typu, který byl vyroben.

Do konce listopadu mají do Teplic dorazit ještě dva dvanáctimetrové trolejbusy typu 32Tr, hodnota celé zakázky dosahuje 43 milionů...


Nový trolejbus 33Tr přijíždějící na Novou Ves (1. října 2019, František Živnůstka).

Slavnostní prezentační jízda pro širokou veřejnost se uskutečnila hned v první říjnový den. Nejprve byl trolejbus představen veřejnosti na Benešově náměstí, odkud se posléze vydal na první okružní jízdu Teplicemi. Odtud pokračoval přes Šanov a Somet do Trnovan, dále přes centrum na Novou Ves a okolo nemocnice zpět na Benešovo náměstí. O tom, že o jízdu byl enormní zájem, svědčí přeplnění trolejbusu během této jízdy.

Trolejbus Škoda 33Tr je vůbec prvním trolejbusem s novou karoserií SOR NS 18. Škoda Electric dodává pro trolejbus veškerou elektrovýzbroj a provádí celkovou montáž tohoto třínápravového vozu. Elektrická výzbroj je umístěná na střeše vozidla. "Trolejbus je možné provozovat při napětí 600 nebo 750 V DC. Trolejbus může být navíc vybaven trakčními bateriemi. Moderní vozidlo ze Škodovky má nízkou energetickou náročnost na provoz a náklady na údržbu," uvedl Michal Tobrman, tiskový mluvčí společnosti Škoda Transportation.


Prezentace trolejbusu na Benešově náměstí v Teplicích (1. října 2019, František Živnůstka).

Komfort cestujících zvyšují širší uličky mezi sedadly a samozřejmě plná nízkopodlažnost vozidla. Pohodlí při jízdě trolejbusem zlepšuje také výkonný systém vytápění a přehledný informační systém. Nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře. Trolejbus 33Tr pojme až 120 cestujících, z nichž 47 si může pohodlně sednout. Společně s tímto trolejbusem budou dodány ještě další dva dvanáctimetrové trolejbusy typu 32Tr, celková hodnota zakázky dosahuje 43 milionů korun. 

Prototyp tohoto trolejbusu bude dopravce, společnost Arriva City, vypravovat především na linky mířící do Řetenic. Stávající kloubové trolejbusy si ponechá, ten nejstarší pak má podle informací dopravce zůstat ve stavu provozní zálohy. Městskou hromadnou dopravu v Teplicích na základě platné smlouvy provozuje právě společnost Arriva City, smlouva končí v roce 2023. Trolejbusy jsou přitom majetkem města.


Na Nové Vsi se nový trolejbus potkal se staršími vozy (1. října 2019, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!