Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Další autobusy na bioCNG vyjely v Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV - Ulicemi Mladé Boleslavi se prohání čtyři nové autobusy Iveco na bioCNG. Začala tím obnova vozového parku mladoboleslavské MHD, která potrvá až do roku 2027 a zahrnuje 17 nových autobusů.

Jeden autobus vyšel na téměř 6,8 milionu korun, celkově pak investice vyšla na 80 milionů korun. Část nákladů ale uhradí dotace...


Křest nových autobusl v prostorách garáží (leden 2024, Mladá Boleslav)

"Nákup nových autobusů krásně zapadl do soukolí ekologické a cenově výhodné hromadné dopravy po našem městě. Mám velkou radost, že se lidé mohou po Boleslavi pohodlně pohybovat MHD, a šetřit zároveň svou peněženku i životní prostředí," uvedl primátor města Raduan Nwelati s odkazem na to, že stále platí zvýhodněné jízdné s celoročním kupónem a zároveň jízdné zdarma pro děti a starobní i invalidní důchodce.

"Díky vlastní bioplynové stanici v Plazích máme velkou výhodu a můžeme využít prostředky z Integrovaných teritoriálních investic na autobusy na bioCNG, zatímco jinak bychom museli pořídit autobusy na vodík nebo elektrický pohon, které jsou výrazně finančně nákladnější," doplnil první náměstek primátora Jiří Bouška. Již v průběhu roku 2023 mladoboleslavský dopravní podnik vysoutěžil nákup 17 nových autobusů. Pořizovací náklady na jeden autobus činí 6,8 milionu korun, z toho dotace z Integrovaných teritoriálních investic pokrývá sumu 4,8 milionů korun.


Čtveřice nových autobusů již vozí cestující (leden 2024, Mladá Boleslav)

Obnova vozového parku bude postupná: další čtyři autobusy budou uvedeny do provozu do poloviny tohoto roku. V letech 2025, 2026 a 2027 budou dodány tři nové autobusy - vždy do poloviny kalendářního roku. "Chceme, aby vozový park stárnul postupně a nikoliv nárazově v jeden moment. Podobně jsme postupovali i v předchozím období, kdy se nám toto řešení osvědčilo," poznamenal první náměstek Bouška. Mezi roky 2017 - 2021 mladoboleslavský dopravní podnik postupně nasadil do provozu 21 nových autobusů s podporou prostředků z Integrovaného plánu rozvoje území. Také tato flotila vozů jezdí na bioCNG.

Nynější čtyři nové autobusy ve vozovém parku nahradí nejstarší a nejopotřebovanější dieselové autobusy, jsou klimatizované a zvyšují tak komfort pro mladoboleslavské cestující. Dopravnímu podniku města Mladá Boleslav pomůže z Integrovaných teritoriálních investic na nákup 17 autobusů celková částka 80,3 milionu korun. Mladoboleslavská aglomerace se řadí mezi třináct oblastí podporovaných v České republice, zahrnuje dohromady 63 obcí a do roku 2027 má alokováno přibližně 1,2 miliardy korun.


Zástupci města a dopravního podniku v jednom z nových vozů (leden 2024, Mladá Boleslav)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!