Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP Mladá Boleslav pořídí 17 nových autobusů

MLADÁ BOLESLAV - Dopravní podnik uspěl v žádosti o dotaci a v následujících čtyřech letech pořídí sedmnáct nových autobusů. První čtveřice nových autobusů by měla být dodána nejpozději v listopadu letošního roku...

I tentokrát budou autobusy s pohonem na bioplyn. Město za nové vozy zaplatí celkem téměř 115 milionů korun, část z toho ale pokryje dotace...


Nové autobusy Urbanway již jezdí ulicemi města (nedatováno, DP Mladá Boleslav)

Město Mladá Boleslav mezi roky 2023 a 2027 pořídí 17 nových autobusů, které bude využívat Dopravní podnik města Mladá Boleslav. Město za ně na základě soutěže zaplatí celkem 114,8 milionů korun, z toho 70 procent pokryje dotace z Integrovaných teritoriálních investic, tedy 80,3 milionů. První čtyři nové autobusy převezme Dopravní podnik Mladá Boleslav do listopadu tohoto roku. Další čtyři budou uvedeny do provozu do poloviny roku 2024. V letech 2025, 2026 a 2027 budou dodány tři nové autobusy - vždy do poloviny kalendářního roku.

"Pořizovací náklady na jeden autobus budou 6 750 000 korun, z toho dotace z Integrovaných teritoriálních investic pokryje 4 725 000 korun," vyčíslil hodnotu investice mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati. Dopravní podnik Mladá Boleslav díky tomu naváže na postupnou obnovu vozového parku, která probíhala mezi roky 2017 až 2021, kdy bylo uvedeno do provozu 21 nových autobusů s podporou prostředků z Integrovaného plánu rozvoje území.


Dopravní podnik jich díky dotaci pořídil 21 kusů (nedatováno, DP Mladá Boleslav)

Stejně, jako ve zmíněném předchozím období, i nyní budou nové autobusy Iveco na bioplyn. "Máme velkou výhodu, že jsme v Plazích vybudovali vlastní bioplynovou stanici, kterou budou nové autobusy využívat. Díky tomu můžeme autobusy na CNG spolufinancovat z ITI, zatímco jinak bychom museli pořídit autobusy na vodík nebo elektrický pohon, které jsou výrazně nákladnější a za stejné peníze by jich bylo méně," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška na úterní tiskové konferenci.

Projekt pořízení 17 nových autobusů bude spolufinancován z Integrovaných teritoriálních investic, kde se mladoboleslavská aglomerace řadí mezi třináct oblastí podporovaných v České republice. Mladoboleslavská aglomerace zahrnuje dohromady 63 obcí a do roku 2027 využije přibližně 1,2 miliardy korun.


Moderní nízkopodlažní autobusy jsou součástí flotily vozů (nedatováno, DP Mladá Boleslav)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!