Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Noví dopravci pro Středočeský kraj jsou jasní

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Středočeský kraj udělal další krok ve vyhodnocení veřejných zakázek na dopravní obslužnost. Krajští zastupitelé schválili autobusové dopravce, kteří byli vybrání ve třech vlnách ze čtyř...

Dopravci by měli od 1. prosince 2024 zajišťovat obslužnost po dobu deseti let. Ve třech posledních vlnách kraj soutěžil obslužnost sedmadvaceti oblastí...


Autobusoví dopravci jsou vybraní (3. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Jde o historicky největší soutěž na autobusové dopravce v dějinách ČR a vůbec první v historii kraje. "Oblasti jsme zadávali ve společném zadání spolu s hlavním městem Prahou, anebo byl výhradním zadavatelem pouze Středočeský kraj," uvedl Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy. Zadávací řízení na nové smlouvy o veřejných službách probíhaly ve čtyřech vlnách a v každé z nich bylo soutěženo 8 až 10 oblastí. Předložené nabídky byly hodnoceny na základě nejnižší nabídkové ceny. „Na vysokou kvalitu a úroveň služeb samozřejmě pamatovaly zadávací podmínky vedené jednotným standardem kvality PID," dodal Borecký s tím, že v posledních třech vlnách kraj soutěžil obslužnost v sedmadvaceti oblastech kraje. Pokud připočteme i první vlnu, je jich pětatřicet.

"Je to historicky poprvé, co se ve Středočeském kraji autobusoví dopravci vybírají v otevřené soutěži s jasně danými parametry. Dřívější vlády zadávaly zakázky napřímo, z ruky." Nejde však jen o první soutěž na dopravce v kraji, ale i o vůbec největší soutěž na autobusové dopravce v historii České republiky. Vybraní dopravci by měli zajišťovat obslužnost od prosince 2024 po dobu deseti let. Vybraní dopravci jsou zatím vybráni pro nejnižší nabídku. Pořadí se může ještě změnit s ohledem na možné stížnosti, případně odstoupení vítězů a další možné okolnosti. 


V novém rozložení zajistí dopravu od roku 2024 (12. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Myšlence poskytovat vysokou úroveň služeb nejen v autobusové dopravě kraj podřizuje i vozový park. Autobusy tak například budou povinně klimatizované. Požadována je i nízkopodlažnost, aby byla doprava pohodlná pro imobilní cestující anebo pro maminky s kočárky. "V podstatě počítáme se všemi výbavovými prvky, které zpříjemňují cestu. Novinkou však budou sčítací rámy ve dveřích, díky kterým budeme moci optimálně plánovat dopravu. Dále chceme, aby se na linkách objevovaly i nízko – a bezemisní autobusy," uzavřel Borecký. V první vlně bylo pro oblast Kladenska vybráno ČSAD MHD Kladno, Rakovnicko zajistí Transdev, Mníšecko pak ČSAD Benešov. Na Mnihovohradišťsku má jezdit OAD Kolín, na Líbeznicku ČSAD Střední Čechy, na Velvarsku Autobusy Karlovy Vary a na Hořovicku zůstane Arriva. 

Ve druhé vlně byla Arriva vybrána pro Příbramsko, na Sedlčansku pak bude jezdit ZDAR. ČSAD Polkost zvítězila na Říčansku, Úvalsku a Kolínsku, na Vlašimsku má jezdit ČSAD Benešov, na Zdibsku ČSAD Střední Čechy, na Nymbursku OAD Kolín a na Dolnobřežansku nově Umbrella City Lines. Ve třetí vlně byla vybrána Arriva pro Berounsko, Čáslavsko, Kostelecko, Mladoboleslavsko a Rožmitálsko, na Horoměřicku má jezdit ČSAD MHD Kladno a na Slánsku pak ČSAD Slaný. Neveklovsko zajistí ČSAD Benešov, OAD Kolín na Českobrodsku a ČSAD Střední Čechy pak na Mělnicku. V poslední vlně pak byli pro Stochovsko vybrána ČSAD MHD Kladno, Martin Uher na Štěchovicku, Arriva na Jílovsku, Kutnohorsku a Poděbradsku a ČSAD Benešov na Voticku. ČSAD Střední Čechy by mělo jezdit také na Brandýsku a a Sázavsku ČSAD Benešov. 


Arriva získala nové oblasti, Na Hořovicku zůstává (7. září 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!