Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Střední Čechy pokračují ve výběru dopravců

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Radní Středočeského kraje poslali do závěrečné fáze výsledky druhé vlny výběru autobusových dopravců. Ti budou od 1. prosince 2024 zajišťovat dopravní obslužnost po dobu deseti let...

V této vlně se vyhodnotilo celkem osm oblastí, mezi nimi například Jílovsko, Sázavsko nebo Kutnohorsko. Návrh ještě musí schválit krajští zastupitelé a pražští radní...


Autobusy na terminálu Smíchovské nádraží (12. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Středočeský kraj zaplatí mezi roky 2024 a 2034 za dopravní obslužnost autobusy ve vybraných částech kraje více než 5,44 miliardy korun. Radní projednali návrh vybraných uchazečů z druhé vlny výběrových řízení na dopravní obslužnost autobusy a doporučili ho schválit i zastupitelům. "Jde o dopravce, kteří obstarají oblasti Stochovska, Štěchovicka, Jílovska, Voticka, Brandýska, Sázavska, Kutnohorska a Poděbradska. Pět oblastí bylo zadáno ve společném zadání spolu s hlavním městem Prahou, tři oblasti Sázavsko, Kutnohorsko a Poděbradsko jsme soutěžili jako výhradní zadavatel," vysvětlil Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

Zadávací řízení na nové smlouvy o veřejných službách probíhají ve čtyřech vlnách a v každé z nich bylo soutěženo 8 až 10 oblastí. Předložené nabídky jsou hodnoceny na základě nejnižší nabídkové ceny. "Na vysokou kvalitu a úroveň služeb samozřejmě pamatují zadávací podmínky vedené jednotným standardem kvality Pražské integrované dopravy," doplnil Borecký s tím, že osm oblastí z druhé vlny obstará celkem šest dopravců, povětšinou známých.


Autobus ČSAD Střední Čechy mířící do Brandýsa (12. července 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Myšlence poskytovat vysokou úroveň služeb nejen v autobusové dopravě kraj podřizuje i vozový park. Autobusy tak například musí být klimatizované. Požadována je i nízkopodlažnost, aby byla doprava pohodlná pro imobilní cestující anebo pro maminky s kočárky. "V podstatě počítáme se všemi výbavovými prvky, které zpříjemňují cestu. Novinkou však budou sčítací rámy ve dveřích, díky kterým budeme moci optimálně plánovat dopravu. Dále chceme, aby se na linkách objevovaly i nízko – a bezemisní autobusy," uvedl dále Petr Borecký.

Vybraní dopravci budou zajišťovat obslužnost od prosince 2024 po dobu deseti let. Návrh ještě musí schválit krajští zastupitelé a také pražští radní, a to tak, aby mohly být uzavřeny příslušné smlouvy. Dopravce z první vlny schválili krajští radní i zastupitelé v dubnu. V rámci druhé vlny by měl Stochovsko obstarat ČSAD MHD Kladno, Štěchovicko pak Martin Uher. Na Jílovsku by měla jezdit Arriva City, na Voticku a Sázavsku pak ČSAD Benešov. Společnost ČSAD Střední Čechy zůstane na Brandýsku, Kutnohorsko a Poděbradsko pak případně Arrivě. 


Martin Uher by měl zajišťovat oblast Štechovicka (3. července 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!