Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Kladensku již vyjíždí 28 nových autobusů

KLADNO - Dopravce ČSAD MHD Kladno, které patří pod Arrivu, nakoupilo 28 zbrusu nízkopodlažních ekologických autobusů na CNG. Jezdit budou nejen na linkách MHD v Kladně, ale také v rámci Pražské integrované dopravy.

Díky pořízení nových autobusů se bude lidem v MHD lépe nastupovat i vystupovat, všechny spoje už totiž budou nízkopodlažní...


Pohled na flotilu nových autobusů určených pro Kladensko (27. srpna 2020, Arriva)

Na linky Pražské integrované dopravy v okolí Kladna tento týden vyjelo 14 nových nízkopodlažních a klimatizovaných autobusů na zemní plyn. Vozy jsou standardní délky 12 metrů, dodané výrobcem IVECO s označením Crossway Low Entry CNG. Využít je může až 80 cestujících, z toho 46 si jich může sednout. Lidem v nich nebude při cestě horko, jsou klimatizované a nabízí i další výbavu pro provoz v Pražské integrované dopravě.

Současně s tím pak na linky městské dopravy v Kladně vyjelo ještě 12 nových standardních a dva kloubové autobusy s ekologickým pohonem na zemní plyn. Všechny vozy jsou nízkopodlažní, klimatizované a mají například i vyhrazená místa pro kočárek nebo invalidní vozík. Ještě snadnější nástup do nízkopodlažního autobusu zajistí výklopná nájezdová plošina u druhých dveří. Vozy budou předávat informace o své poloze a případném zdržení do chytrých označníků a aplikace Město Kladno.


Interiér jednoho z nových autobusů (27. srpna 2020, Arriva)

Dvanáct autobusů značky Scania Citywide LF, určených pro provoz v městské dopravě, je ve standardní délce 12 metrů. Jde tak o první zařazení autobusů této tovární značky v provozu městské hromadné dopravy. Autobusem se může svézt až 80 cestujících, z toho 30 sedících. Až 143 cestujících pak mohou po Kladně vozit dva nové kloubové autobusy značky SOR s označením NBG 18. Autobusy jsou pořízeny díky evropským fondům.

Projekt BUS CNG Kladno 2019 pomohl nakoupit 28 nízkoemisních autobusů s pohonem na zemní plyn. Celková hodnota projektu je 180 milionů korun, z toho příspěvek z Regionální operačního integrovaného programu ITI je 153 milionů, Arriva zaplatila 27 milionů korun. ČSAD MHD Kladno nakupuje autobusy na CNG už desátým rokem. Aktuálně jich má 151 takových autobusů a je tak jejich největším provozovatelem ve Středočeském kraji. Standardní autobus ujede na jedno tankování až 600 kilometrů. Čerpací stanice, která je v našem areálu, slouží i veřejnosti.


Pro městskou dopravu jsou určeny autobusy Scania (27. srpna 2020, Arriva)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!