Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové Mercedesy již jezdí v příbramské MHD

PŘÍBRAM - Nové autobusy pro příbramskou městskou dopravu představila společnost Arriva Střední Čechy. Nízkopodlažní Mercedesy v slušivém červeném nátěru s logy města již dopravce postupně nasazuje do provozu.

Moderní autobusy jsou vybaveny informačním systémem a kromě hlášení zastávek uvidí cestující na LCD panelu trasu spoje...


Červené autobusy Mercedes společnosti Arriva (19. listopadu 2019, Arriva).

Autobusové nádraží v Příbrami bylo v úterý dějištěm důležité události. Představeno tady bylo představeno několik ze čtrnácti nových autobusů značky Mercedes, které příbramští cestující mohou již několik dní využívat. Díky obnovenému vozovému parku bude MHD nejen pohodlnější, ale také ekologičtější. Od začátku prosince totiž začne platit nová smlouva se stávajícím dopravcem provozujícím MHD Příbram, firmou Arriva Střední Čechy, která je uzavřena na následujících deset let a městu zajišťuje mnohem lepší podmínky, mimo jiné i nové autobusy.

"Dnešní den je pro MHD Příbram výjimečný. Díky podmínkám smlouvy budeme mít ve městě mnohem kvalitnější autobusy, které nahradí staré, někdy dosti závadové vozy. Jsem moc rád, že úroveň hromadné dopravy ve městě můžeme udělat lepší i bez nutnosti navyšování jízdného. Přeji všem cestujícím pohodlnou přepravu a šoférům mnoho šťastných kilometrů," řekl po prohlídce nových autobusů starosta města Jan Konvalinka.


Vozy pro příbramskou MHD jsou snadno rozpoznatelné (19. listopadu 2019, Arriva).

"Všech dvacet autobusů v příbramské městské hromadné dopravy bude nízkopodlažních, což při nástupu i výstupu ocení zejména rodiče s kočárky, starší a méně pohybliví občané. Cestující si užijí i další komfort, kromě pohodlných sedaček to bude klimatizovaný prostor autobusů," řekl Informačnímu portálu Vlčoun.cz František Soumar, ředitel společnosti Arriva Střední Čechy. Společnost dnes autobusy slavnostně představila zástupcům příbramské radnice i cestujícím, kteří si je přišli prohlédnout a vyzkoušet si jejich komfort.

Víte, že...
...provoz příbramské MHD zajišťuje 20 autobusů?
...v provozu je na 19 linkách přes pět stovek spojů?


Moderní a příjemně laděný interiér nových autobusů (19. listopadu 2019, Arriva).

Příbramskou MHD zajišťuje dvacet autobusů, z toho čtrnáct zcela nových. Všechny tyto vozy budou v jednotném barevném stylu s logem města. Za volanty se na devatenácti linkách obsluhujících 98 zastávek střídá 37 řidičů, z toho čtyři ženy. S výjezdem nových autobusů se změní od 1. prosince velmi drobně jízdní řády. Upraven bude provoz během vánočních svátků a zanikne linka s označením 9A zajištěna jen dvěma spoji z autobusového nádraží do zastávky Pekárny.

Cestující nové autobusy Mercedes poznají hned na první pohled, jsou totiž výrazně červené a s logem a dalšími grafickými prvky města Příbram. "Vybaveny jsou také jednotným informačním systémem a kromě hlášení zastávek uvidí cestující na LCD panelu trasu spoje i další informace k němu. Větší pohodlí ale rozhodně neznamená zvýšení cen jízdenek, ty zůstanou beze změny," podotkl závěrem mluvčí společnosti Arriva Martin Farář. 


Arriva pořídila celkem 14 nových autobusů Mercedes (19. listopadu 2019, Arriva).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!