Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

ČSAD Střední Čechy zařadilo nové autobusy

MĚLNÍK - Dopravce ČSAD Střední Čechy pořídil do svého vozového parku čtyři nové autobusy SOR. Tyto 9,6 metru dlouhé nízkopodlažní autobusy splňují standardy Pražské integrované dopravy včetně barevného provedení.

V letošním roce nejde o první ani poslední novinku. Na jaře byly představeny autobusy na CNG, další vozy se čekají v prosinci...


Pohled na nové autobusy ČSAD Střední Čechy (11. října 2019, ČSAD Střední Čechy).

Také v letošním roce pokračuje dopravce ČSAD Střední Čechy v poměrně masívní modernizaci svého vozového parku. Po uvedení čtrnácti nízkopodlažních autobusů s pohonem na zemní plyn na jaře letošního roku se v těchto dnech dostaly do provozu čtyři nízkopodlažní autobusy SOR Euro 6 typu 9,5 CN. Autobusy jsou 9,6 metru dlouhé, 2,5 metru široké a 3,1 metru vysoké. Autobusy váží 9 tun a jsou vybaveny motorem FPT Industrial s pohonem Euro 6.

Vozidla s celkovou obsaditelností 69 cestující, z nichž 30 si může sednout do pohodlných sedaček, splňují všechny Standardy Pražské integrované dopravy včetně tradičního barevného provedení. Samozřejmostí je plná klimatizace pro cestující a kompletní odbavovací a informační systém. ČSAD Střední Čechy začal tyto autobusy nasazovat na linky Pražské integrované dopravy v oblasti Kralup nad Vltavou a Mělníka. Do konce letošního roku dopravce předpokládá, že do provozu uvede ještě dalších 24 nízkopodlažních autobusů. Patnáct vozů má být vybaveno pohonem na CNG. 


Nízkopodlažní autobus SOR z nové dodávky v Mělníku (11. října 2019, ČSAD Střední Čechy).

V letošním roce nejde o první nové autobusy. V březnu bylo v provozovně Mělník představeno 14 nízkopodlažních autobusů Crossway LE s pohonem na stlačený zemní plyn. Šlo již o druhou dodávku autobusů na CNG v historii firmy. Osvědčený model nízkopodlažního autobusu zajišťuje provoz na linkách v oblasti Mělníka, Kralup nad Vltavou i Brandýsa nad Labem. Autobusy jsou kromě vybavení podle Standardů Pražské integrované dopravy vybaveny také čtecím zařízením umožňujícím placení jízdného nejen v hotovosti, ale také bezkontaktní bankovní kartou či mobilní aplikací PID Lítačka.

Nově pořízené autobusy rozšíří a inovují stav vozového parku dopravce. Nákupem nových autobusů v březnu došlo k výměně stávajících nejstarších autobusů Karosa 954, které již v současné době nesplňují požadavky na komfort cestujících a jejichž emisní limity neodpovídají stávajícímu trendu v oblasti dopravy. Podíl nízkopodlažních autobusů ve vozovém parku firmy se jarním nákupem přiblížil 55 procentům.


Jarní obnova vozového parku v podobě Crosswayů (7. března 2019, ČSAD Střední Čechy).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!