Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kolín se pyšní novým dopravním terminálem

KOLÍN - Již měsíc slouží cestujícím nový dopravní terminál ve středočeském Kolíně. Realizace projektu podpořeného Evropskou unií byla zahájena loni v červnu, v tuto chvíli probíhají dokončovací práce.

Moderní dopravní terminál v těsné blízkosti vlakového nádraží tak nyní funguje jako reprezentativní vstupní část města...


Dopravní terminál v první den provozu (11. července 2018, MÚ Kolín).

Ostrý provoz části nového dopravního terminálu - odjezdových stanovišť před kolínským nádražím byl spuštěn 11. července. Digitální informační systém na novém terminálu byl zprovozněn až v uplynulých dnech. Nová odjezdová stanoviště v ulici Pod Hroby jsou pod zastřešením, první dvě pozice nejblíže k centrálnímu náměstíčku bude využívat kolínská městská hromadná doprava. Zbytek odjezdových zastávek pod zastřešením a 3 zastávky v průběžném zálivu v ulici Rorejcova směrem k obchodnímu Futurum jsou přiděleny regionálním dopravcům.

Výstupní zastávky jsou situovány do zálivu podél chodníku do těsné blízkosti nádražní odbavovací haly. Příjezd na odstavy autobusů v počtu 10 míst je z ulice Dukelských hrdinů a výjezd je do ulice Pod Hroby. Autobusy linek MHD by měly do svých odjezdových stanovišť zajíždět přímo, ve stanici by mělo dojít zároveň k výstupu cestujících prostředními a zadními dveřmi a nástupu cestujících předními dveřmi.


Moderní zastřešená nástupiště zajistí dostatečný komfort (11. července 2018, MÚ Kolín).

Projekt měl za cíl podporovat návaznosti různých druhů dopravy a vymezovat plochy a koridory, nezbytné pro efektivní MHD, které umožňují účelné propojení ploch bydlení, občanského vybavení, veřejných prostranství, výroby a dalších ploch s požadavky na kvalitní životní prostředí. Cílem dopravního terminálu je také snížení využívání individuální automobilové dopravy ve prospěch šetrnějších způsobů přepravy, jakými jsou doprava veřejná, cyklistická či pěší. 


Dočasné označníky nahradily moderní digitální (11. července 2018, MÚ Kolín).

Město od dostavby terminálu očekává změny v poklesu využívání individuální automobilové dopravy, v růstu přepravních výkonů hromadné dopravy a alternativních způsobů přepravy a ve snížení negativních dopadů dopravy na životní prostředí.

Rozvoj alternativních způsobů přepravy povede k poklesu množství dopravních nehod, kongescí, zlepšení životního prostředí snížením emisí, vibrací a hluku za současného zvyšování bezpečnosti provozu a zajištění bezbariérového přístupu. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 60 milionů korun, přes 13 milionů korun bude stát cyklověž, většinu ale zaplatí Evropská unie.


Záběry ze stavby dopravního terminálu letos na jaře (4. května 2018, František Živnůstka).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!