Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

Kolegům z Mladé Boleslavi pomohli i z Liberce

MLADÁ BOLESLAV - Provoz městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi se tento týden po nedávném útoku vandala vrátil do normálu. Opravené autobusy jsou již opět vypravovány do provozu.

Do provozu tak již nezasahují ani tři nízkopodlažní autobusy, které zapůjčil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou...


(18. července 2017, Michal Fořt).

K incidentu došlo v noci ze soboty na neděli 16. července. Vandal polské národnosti při události zničl zařízení budovy mladoboleslavského dopravního podniku, poškodil chodby a technické sklady a ohrožoval nočního vrátného. Největší škodu, kterou ale dopravní podnik vyčíslil, bylo poškození čelních skel na celkovém počtu devíti autobusech, které byly během nočního provozu odstaveny na autobusovém nádraží.

Dopravní podnik Mladá Boleslav tehdy z hodiny na hodinu přišel krátkodobě o devět autobusů, které byly bezprostředně nutné pro zajištění běžného prázdninového provozu. Vedení dopravce s prosbou o pomoc oslovilo okolní dopravce, zda by nepůjčili alespoň pět autobusů, díky kterým by nebylo nutné omezit provoz.


(18. července 2017, Michal Fořt).

Dopravní podnik obdržel nabídky mimo jiné od dopravce BusLine, který poskytl dva své autobusy. Další tři autobusy zaůjčil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. V tomto případě šlo o tři autobusy značky SOR, a to ev.č. 336, 338 a 344, které byly v úterý 18. července spatřeny na linkách B, 40 a 70. V těchto vozech pak byli cestující přepravováni bezplatně vzhledem k absenci mladoboleslavského odbavovacího zařízení. Dopravní podnik Mladá Boleslav počítal s tím, že vozy bude mít zapůjčené na dva týdny.

Poslední informace z úterního dopoledne ale hovořily optimisticky. " Už zase jezdíme opravenými autobusy a dáváme vše postupně do pořádku. Tak pozor na natřené lavičky," uvedl dopravní podnik na svém facebookovém profilu. Doplnil pak fotografie čerstvě natřených laviček a jednoho z autobusů s novým čelním sklem.


(18. července 2017, Michal Fořt).

K útoku došlo v polovině července. Dopravní podnik Mladá Boleslav tehdy škodu vyčíslil přibližně na 550 tisíc korun jen na autobusech, škodu za další deseti tisíce pak vandal způsobil přímo v budově firmy na autobusovém nádraží. Bylo nutné vymalovat, provést inventuru především v technických skladech a další opatření.

Čtěte také...
- Vandal rozbil čelní skla devíti autobusů (17. července 2017).
  (zdroj: ).


(18. července 2017, Michal Fořt).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!