Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Přeshraniční linky si na nezájem lidí nestěžují

PLZEŇSKÝ KRAJ - Přeshraniční doprava v Plzeňském kraji je využívanou alternativou pro spojení dvou zemí. Právě Plzeňský kraj je propojen se sousedním Bavorskem třemi linkami, které si na nezájem stěžovat nemohou.

Dvě linky z Klatov a jedna z Domažlic je možné využít také v rámci celodenní jízdenky, která pro jednotlivce vyjde na 240 korun a pro skupinu na 360 korun...


Přeshraniční linky jsou oblíbené a využívané (červen 2024, Plzeňský kraj)

"Okres Cham se může právem označit za místo, kde se zrodila přeshraniční doprava mezi Bavorskem a Čechami. Již v roce 2008 tu byl zahájen provoz první autobusové linky integrované do systému veřejné dopravy obou zemí, a to z bavorského Lamu do českých Hamrů. Spolu s našimi partnery v Plzeňském kraji jsme tento systém průběžně rozšiřovali," připomněl během slavnostního zahájení akce zdejší okresní správce Franz Löffler s tím, že v posledních letech využívá linku 10 tisíc pasažérů ročně. V současné době pak přeshraniční oblast Bavorska a Plzeňského kraje spojují už tři autobusové linky a napojen je také okres Regen.

Bez podpory Svobodného státu Bavorsko by toto nebylo možné. "Ministr dopravy Christian Bernreiter nám tuto podporu přislíbil i nadále pro léta 2024 a 2025. Těší nás, že jak on, tak i pan Rudolf Špoták, hejtman Plzeňského kraje, přijali mé pozvání k dnešní testovací jízdě," dodal Löffler. V Nýrsku jeho slova německý ministr dopravy Christian Bernreiter potvrdil a předal Franzi Löfflerovi symbolický šek v hodnotě 25 tisíc Eur jako příspěvek na zajištění veřejné dopravy do roku 2025. Hejtman Rudolf Špoták společnou akci na podporu voleb do EU a veřejné dopravy v příhraničí přivítal a poukázal na cenové výhody cestování uznáváním síťových jízdenek IDPK Turista Plzeňskem a Bavorskem, které jsou pro obyvatele i návštěvníky příhraničních oblastí výhodné.

Přeshraniční spolupráce se týká...
...linky číslo 982 v trase Klatovy – Nýrsko – Lam – Arnbruck – Bodenmais.
...linky číslo 651 v trase Furth im Wald – Česká Kubice – Domažlice – Klenčí p.Č. – Čerchov – Waldmünchen.
...linky číslo 983 v trase Klatovy – Čachrov – Železná Ruda – Javor (Arber), letos není v provozu.
  (zdroj: Plzeňský kraj)


Přeshraniční linky jsou oblíbené a využívané (červen 2024, Plzeňský kraj)

"Cestovat lze výhodně na skupinovou jízdenku i jednotlivě. Pro jednotlivce vyjde jízdenka na 240 korun, pro skupinu na 360 korun. Jízdenka platí v celém systému Integrované dopravy Plzeňského kraje na českém území a ve vybraných vlacích a autobusech v příhraničních okresech Cham a Regen. Jízdenku může pasažér využít vždy 24 hodin od začátku času její platnosti a mezi spoji libovolně přestupovat," upřesnil Rudolf Špoták s tím, že na dobrých podmínkách pro cestování do SRN aktivně spolupracoval Plzeňský kraj a jeho společnost POVED s německými okresy Cham a Regen. Jízdenku je možné využít jak v pracovní dny, tak o víkendech.

Vzájemná přeshraniční spolupráce funguje dobře na komunální, regionální i státní úrovni. "Povolení pro všechny autobusové linky jsou platná do roku 2028. Budu velmi rád, když budou pokračovat i po této době a že vzájemná spolupráce bude pokračovat," doplnil závěrem náměstek ministra dopravy ČR a starosta Všerub Václav Bernard. V Nýrsku se představitelé české a německé strany shodli na tom, že nyní je třeba autobusové linky rozšířit a využít i pro pendlery. "Měli bychom veřejnou dopravu podél celé hranice posunout tak, aby ji mohli pendleři využívat. Vím, že je to nelehký cíl, ale věřím, že ho společně zvládneme," doplnil Špoták.


Přeshraniční linky jsou oblíbené a využívané (červen 2024, Plzeňský kraj)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!