Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

První trolejbusy pro Vilnius jsou již dokončené

ČESKÁ REPUBLIKA - První várka nových trolejbusů Škoda 32Tr brzy zamíří do Vilniusu. Smontováno je již 20 trolejbusů, přičemž 5 vozidel je zcela dokončeno a zbývajících 15 vozů prochází zkušebním provozem.

První trolejbus má být do Vilniusu dodán v červnu, všech 20 vozidel bude na místě připraveno v srpnu. Dalších 20 vozidel je v současné době ve výrobě...


Tři z nových trolejbusů při prezentaci zástupcům Vilniusu (25. května 2024, Škoda Group)

"Výroba trolejbusů pro litevské hlavní město pokračuje dobře a první vozidla budou brzy přepravena do svého nového domova ve Vilniusu. Předminulý týden jsme ukázali nové trolejbusy zástupcům města Vilnius i našeho zákazníka, dopravce Vilniaus viešasis transportas. Měli možnost si vozidla na vlastní kůži vyzkoušet a ujistit se, že je pro jejich občany všechno připraveno. Vážíme se našeho dlouholetého partnerství s Vilniaus viešasis transportas a těšíme se z pozitivního dopadu, který budou mít tyto moderní trolejbusy na veřejnou dopravu ve Vilniusu," řekl Radek Svoboda, ředitel společnosti Škoda Electric ze Škoda Group

Trolejbus pro Vilnius prošel řadou testovacích procedur, včetně ujetí přibližně 2500 kilometrů v ulicích Plzně. Tyto komplexní testy byly nezbytné pro zajištění spolehlivosti, bezpečnosti a výkonnosti vozidel. Moderní trolejbusy jsou vybaveny pokročilými trakčními bateriemi, které umožňují autonomní jízdu na vzdálenost nejméně 20 kilometrů. Vozidla jsou navíc vybavena nejmodernějšími kamerovými systémy pro lepší sledování provozu a také systémem „Mirror Eye“, který nahrazuje běžná vnější boční zrcátka a zajišťuje bezpečnost cestujících i chodců. V neposlední řadě jsou vybavena bočními senzory, které monitorují pohyb cestujících v jejich okolí.


Zástupci Vilniusu u svých budoucích trolejbusů (25. května 2024, Škoda Group)

Minulý týden navštívili výrobní závod v Plzni-Doudlevcích zástupci Vilniusu, kteří si prohlédli nové trolejbusy. V delegaci byli Andrius Grigonis, náměstek primátora města Vilnius, Ilja Karuzis, vedoucí odboru infrastruktury města Vilnius, Ignas Degutis, generální ředitel Vilniaus viešasis transportas, a Aurelijus Boldinovas, technický ředitel Vilniaus viešasis transportas. Během své návštěvy nahlédli nejen do výrobního procesu, ale měli také možnost svézt se jedním z trolejbusů, které budou do Vilniusu dodány v červnu.

"Nové trolejbusy splňují současné požadavky na komfort, které jsou pro naše cestující klíčové. Do konce letošního léta bude v ulicích Vilniusu jezdit 20 těchto nových vozidel, která poskytnou pohodlné cestování obyvatelům Vilniusu i návštěvníkům města. Nová éra trolejbusů v hlavním městě Litvy, která zásadně změní zážitek z cestování touto ekologickou dopravou, je již za rohem," doplnil Ignas Degutis, CEO VVT. Kontrakt s Vilniaus viešasis transportas zahrnuje dodávku 91 trolejbusů Škoda 32Tr v hodnotě přes 52 milionů eur. Tato zakázka obsahuje také smlouvu na dodávky náhradních dílů potřebných pro pravidelnou údržbu během prvních pěti let provozu. Očekává se, že nový vozový park dorazí do Vilniusu v letech 2024 až 2025.


Vedení Vilniusu se podívalo také do výrobních hal (25. května 2024, Škoda Group)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!