Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeň bude slavit 125 let provozu zdejší MHD

PLZEŇ - Velkolepé výročí oslaví už za dva týdny západočeská metropole. Plzeňské městské dopravní podniky totiž bohatým doprovodným programem připomenou 125 let provozu městské hromadné dopravy.

Mezi vozovnami budou pendlovat autobusy speciální linky, vyjedou i trolejbusy i tramvaje. Večer Plzní projede konvoj historických autobusů...


Ilustrační foto (nedatováno, Plzeňské městské dopravní podniky)

Akce se uskuteční v sobotu 15. června od 10.00 do 17.00 hodin v autobusové a trolejbusové vozovně na Karlově a také v nové tramvajové vozovně na Slovanech. Slavnostní zahájení se uskuteční ve vozovně trolejbusů a autobusů na Karlově, která nabídne také komentované prohlídky vozovny, výstavu historických i provozních vozidel doplněnou o technologická vozidla či ukázky takzvaného dynamického dispečinku. Ve vozovně bude možné zhlédnout také panelovou výstavu. Nebudou chybět oblíbené fotoboxy či stánky s prodejem limitované edice reklamních předmětů Plzeňských městských dopravních podniků. 

Nejmodernější tramvajová vozovna v České republice na Slovanech pak nabídne hned tři varianty komentovaných prohlídek vozovny. Zájemci si budou moci prohlédnout administrativní budovu, halu odstavu a údržby i měnírnu. I tady bude možné zhlédnout výstavu historických i naopak moderních tramvají doplněnou o panelovou výstavu o rekonstrukci tramvajové vozovny. I zde bude možné zakoupil předměty z limitované edice propagačních předmětů zabývající se významným dopravním jubileem. Nebude chybět ani občerstvení a jízdy historických vozidel. 


Ilustrační foto (nedatováno, Plzeňské městské dopravní podniky)

Bateriové trolejbusy Škoda 27Tr zajistí kapacitní dopravu mezi jednotlivými vozovnami, na trase Vozovna Karlov – Jižní předměstí – U Práce – Mrakodrap – Pařížská – Hlavní nádraží – Železniční poliklinika – Slovany – Vozovna Slovany a zpět budou vozy jezdit v intervalu každých 10 minut. Všechny mimořádné spoje jsou pro cestující přepravováni zdarma. Historické autobusy budou jezdit mezi vozovnami, historické trolejbusy vyrazí z vozovny Karlov po stejné trase jako bateriové vozy k Hlavnímu nádraží a zpět a na okružní jízdy ze Slovan do točny U Zvonu bude jezdit historická tramvaj.

"Ve večerních hodinách vyjede konvoj historických autobusů," láká pak webové stránky Plzeňských městských dopravních podniků na akci s tím, že z důvodu omezené kapacity bude nutná registrace zdarma na webu dopravce. O termínu spuštění registrace budou dopravní podniky včas informovat. A informace v předstihu vydají také ohledně jízdních řádů speciálních spojů. Ty cestující najdou jak na webu, tak i na sociálních sítích a v události na Facebooku.


Ilustrační foto (nedatováno, Plzeňské městské dopravní podniky)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!