Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Městskou dopravu v Plzni zajistí i nadále PMDP

PLZEŇ - Městskou dopravu v západočeské metropoli budou nadále zajišťovat Plzeňské městské dopravní podniky. Město s nimi uzavře novou smlouvu na dalších 15 let, která znamená jistotu nejen pro cestující, ale i zaměstnance.

Stávající smlouva končí letos v prosinci, nová smlouva umožní městu pružnost v reagování na finanční situaci i momentální potřeby...


Provoz MHD budou i nadále zajišťovat PMDP (9. srpna 2018, Vlčoun/Filip Vlček)

Město Plzeň uzavře se stoprocentně vlastněnou akciovou společností Plzeňské městské dopravní podniky novou smlouvu, na jejímž základě bude v Plzni příštích 15 let zajišťována a financována veřejná doprava. Dopravce bude nově definován jako tzv. vnitřní provozovatel. Uzavřením smlouvy město jednak naplňuje požadavek legislativy Evropské unie, zároveň získává pro celé období platností smlouvy jasnou představu o tom, jak velký nárok na finanční kompenzaci pro rozpočet města bude veřejná doprava mít, a to při naplnění předem přesně jasně daných parametrů, jako je celkový objem kilometrů, ale i standardy kvality vozového parku.

"Také pro dopravce jsou ujednání smlouvy přínosné v tom smyslu, že získá na delší časové období jistotu definovaných pravidel pro stanovování veškerých nákladů spojených s provozováním MHD i výše přiměřeného zisku, pochopitelně indexovaných dle objektivních makroekonomických ukazatelů. Smlouva je zároveň ve svých ustanoveních i finančním modelu pružná, aby vedení města mohlo i nadále reagovat na aktuální vývoj i finanční situaci a měnit dle momentální potřeby celkový rozsah objednávky, případně upravovat i skladbu vozového parku nebo poměr jednotlivých typů vozidel," přiblížil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. V současné době platná smlouva o závazku veřejné služby končí 31. prosince 2023. 


Plzeň uzavře s PMDP novou smlouvu na 15 let (9. srpna 2018, Vlčoun/Filip Vlček)

Městská hromadná doprava v Plzni je podle primátora Romana Zarzyckého na velmi vysoké úrovni nejen v rámci České republiky, ale v rámci celé Evropy. "Uzavřená smlouva je závazkem a zároveň garancí pro obě smluvní strany. Kromě toho znamená jistotu také pro zaměstnance dopravních podniků a samozřejmě pro klíčové uživatele, kterým jsou cestující. V dalších patnácti letech nás čeká doprava s nižší uhlíkovou stopou i rozvoj linek, i to uzavřená smlouva reflektuje," okomentoval primátor Zarzycký.

"Rád bych touto cestou poděkoval zástupcům města za věcný a konstruktivní přístup při nastavování pravidel dlouhodobého fungování. Pro naši společnost znamená tento kontrakt dlouhodobou jistotu na straně jedné, ale zároveň i nová rizika, která jsme museli v souladu s legislativou na sebe převzít, na straně druhé. To bude na nás klást vyšší nároky, se kterými se budeme muset vypořádat. Nadále tak chceme a budeme našim cestujícím poskytovat kvalitní veřejnou službu v oblasti mobility, která přispívá k dalšímu úspěšnému růstu města," doplnil pak generální ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Ptáček.


Také autobusy budou jezdit pod hlavičkou PMDP (9. srpna 2018, Vlčoun/Filip Vlček)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!