Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava tratě krátí tramvajovou linku 4 v Plzni

PLZEŇ - Další tramvajová výluka, ale podstatně kratší, omezuje tramvajovou dopravu v Plzni. Tentokrát se stavbaři zaměřují na úsek směrem na Bory, kde bude dopravena část tramvajové tratě, vozovky i vodovodní potrubí...

Tramvajová linka číslo 4 je tak ve směru z centra zkrácena a končí v zastávce Dobrovského, dále na Bory a k Univerzitě pak jezdí náhradní autobusy...


Pohled na opravovanou trať v Klatovské třídě (4. srpna 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Oprava tramvajové tratě v části Klatovské třídy potrvá do 31. srpna a dotkne se hlavně cestujících městskou hromadnou dopravou. Akce se týká úseku od Alešovy do Mánesovy ulice, zadavatelem je Správa veřejného statku města Plzně. Vodárna Plzeň pak stavební práce využije k tomu, aby v křižovatce ulic Klatovská, Dobrovského a V Bezovce vyměnila vodovodní potrubí. I tentokrát byla akce naplánována s ohledem na klidnější dopravní období prázdnin, kdy má městská doprava prázdninový provoz a cestujících je méně.

"Co se týká tramvajové trati, tak tam navazujeme na úsek, který se dělal vloni, kdy to bylo z Dobrovského do Alešovy ulice. Letos tedy využijeme stejnou technologii v další části Klatovské. Mezi Alešovo a Mánesovou ulicí vyměníme velkoplošné železobetonové panely, které už nevyhovují, za pevnou jízdní dráhu s ocelovými plochými pražci," uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Zhotovitelem je společnost TSS GRADE, cena za opravu tramvajové trati činí 11,485 milionu korun s DPH. 


Dočasná úvraťová konečná Dobrovského (4. srpna 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Vodárna Plzeň pak využije nutných stavebních prací a v křižovatce Klatovská, Dobrovského a V Bezovce vymění vodovodní potrubí z šedé litiny z roku 1980 za nové. Pokud vše půjde dobře a vyjde úspěšně tlaková zkouška a rozbor odebraného vzorku vody, ukončí vodárna práce 25. srpna. Co se týká individuální automobilové dopravy, dotkne se modernizace řidičů pouze mírně, kdy vždy zůstane zachován alespoň jeden jízdní pruh v každém směru, tedy do centra i na Bory.

Tramvajová linka číslo 4 je ve směru z centra zkrácena a od Košutky končí v provizorní úvraťové konečné zastávce Dobrovského. Tramvaje tady využívají dočasnou povrchovou výhybku. V úseku Dobrovského - Borský park - Bory je zavedena náhradní autobusová doprava, která ve stejném rozsahu vybranými spoji pokračuje dále až na obratiště Univerzita. "Cestující si po vzájemném přestupu mezi linkami 4 a 4A označí jízdenku na opačném konci," upozorňuje web Plzeňských městských dopravních podniků. Současně také došlo k posunutí zastávky Dobrovského pro noční linky N1 a N4.


Na Bory dále jezdí náhradní autobusy 4A (4. srpna 2023, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!