Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva slaví, vyšachovala ČSAD autobusy Plzeň

PLZEŇSKÝ KRAJ - Krajská rada již schválila výběr dopravce na zajištění autobusové dopravy společností Arriva Střední Čechy od roku 2020 do roku 2030 pro celý Plzeňský kraj. Jednání s dopravcem směřují k uzavření smlouvy.

Arriva Střední Čechy tak porazila stávající dopravní společnost ČSAD autobusy Plzeň. který dopravu v kraji zajišťuje řadu let...


Arriva vyhrála soutěž o dopravu v Plzeňském kraji (26. listopadu 2017, Ondra Kašpárek).

Za účelem uzavření Smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících veřejnou linkovou dopravou pro období 2020 až 2030, a to pro oblast I Plzeňský kraj jih a oblast II Plzeňský kraj sever byly 10. září loňského roku vyhlášeny veřejné zakázky. Do nich se přihlásili dva účastníci, Arriva Střední Čechy a ČSAD autobusy Plzeň. Z důvodu nesplnění podmínky zajištění zadavatelem požadované jistiny byl vyřazen uchazeč ČSAD autobusy Plzeň.

V elektronické aukci pak Plzeňský kraj požadoval snížení ceny, na které společnost Arriva Střední Čechy přistoupila. Původní cena 42,71 korun bez DPH za 1 kilometr byla snížena na 42,12 korun, což je o 0,59 korun za 1 kilometr pro oblast I Plzeňský kraj jih. Snížením této ceny ušetří Plzeňský kraj ročně zhruba 6 milionů korun. Pro oblast II Plzeňský kraj sever byla původní cena 42,59 korun bez DPH za 1 kilometr snížena na 41,32 korun, tedy dokonce o 1,27 korun za 1 kilometr. Pro tuto oblast bude pak úspora pro Plzeňský kraj zhruba 10 milionů korun ročně. 


Dosavadní ČSAD autobusy Plzeň v kraji patrně skončí (13. března 2018, Jakub Klimeš).

Zmíněné ceny jsou průměrné po dobu trvání zakázky. V prvním roce bude cena za 1 kilometr pro oblast I Plzeňský kraj jih 39,40 korun, pro oblast II Plzeňský kraj sever 38,70 korun. Příjmy z jízdného budou Plzeňského kraje. "V elektronické aukci se nám podařilo snížit cenu za kilometr u autobusové dopravy v obou oblastech a tím ušetřit zhruba 16 milionů ročně a zajistit autobusovou dopravu na území celého kraje," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Dosud autobusovou dopravu v Plzeňském kraji zajišťuje společnost ČSAD autobusy Plzeň. Společnost vznikla v roce 1993 na základě privatizace bývalého státního podniku ČSAD Plzeň. Společnost provozuje asi 250 autobusových linek nejen v rámci kraje, ale také například linky zajišťující dálkovou dopravu.


Po dlouhých letech bude ČSAD autobusy Plzeň minulostí (13. března 2018, Jakub Klimeš).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!