Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Škodovka dodá do Plzně zbrusu nové tramvaje

PLZEŇ - Plzeňské městské dopravní podniky nakoupí dvacet dva nejmodernějších tramvají. Nízkopodlažní velkokapacitní tramvaje ForCity Smart dodá ze svého plzeňského koncernu Škoda Transportation.

Hodnota kontraktu včetně opce může být více než jedna miliarda, průměrné stáří vozového parku tramvají se sníží až o 8 let..


Podoba nové tramvaje pro západočeskou Plzeň (vizualizace, Škoda Transportation).

Tříčlánkové obousměrné velkokapacitní tramvaje budou plně nízkopodlažní. Dalšími přednostmi vozidel budou plně otočné podvozky a nízké nápravové tlaky, které jsou šetrné ke kolejovému svršku. Tramvaje mimo jiné nabízejí technické řešení vhodné jak pro ostré oblouky, tak i pro náročné stoupání tratí v Plzni. "Jsme rádi, že nově pořizované vozy přispějí ke zvýšení komfortu našich cestujících. Díky tomuto nákupu se u tramvají zvýší nízkopodlažnost ze současných 69 procent na 86 procent," řekl Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků.

"Rozšíření vozového parku je důležité i v návaznosti na plánovanou stavbu tramvajové tratě na Borská pole," podotkl také předseda představenstva dopravních podniků Michal Kraus. "Jsem si jist, že je to krok správným směrem. Tramvajovou a trolejbusovou dopravu chceme dlouhodobě rozvíjet i s ohledem na ekologii i skutečnost, že tramvajová doprava je nejrychlejší dopravou ve městě," dodal.

Kabina tramvaje umožní lepší výhled pro řidiče

Rychlý nástup a výstup cestujících umožní pět dvoukřídlých dveří na obou stranách vozidla. Tramvaje ForCity Smart budou odpovídat nejnovějším evropským normám, včetně požadavků na nehořlavost použitých materiálů, na pevnost skříní vozidel nebo odolnost skříně vozidla proti nárazu. Například skelet čela vozidla je navržen tak, aby více chránil řidiče a cestující v případě kolizí a současně byl ohleduplný i k dalším účastníkům dopravy. Nové uspořádání stanoviště řidiče rovněž poskytuje lepší výhled pro řidiče a pohodlnější ergonomii řízení.


Světlý a komfortní interiér s klimatizací (vizualizace, Škoda Transportation).

Do Plzně dodá Škodovka nové tramvaje téměř po dvaceti letech. Západočeská metropole se stane po Ostravě druhým českým městem, kde bude sloužit nová generace nejmodernějších škodováckých tramvají. "Součástí smluvní ceny je kromě až 22 tramvají také technická dokumentace, návody pro údržbu a zaškolení. Vozidla budou vybaveny nejmodernějšími informačními systémy, kamerami a dalšími inovacemi," poznamenal generální ředitel Škoda Transportation Petr Brzezina s tím, že tramvaje budou také plně klimatizované, což výrazně přispěje ke komfortu cestujících.

Vozidla pro Plzeň vycházejí z typové řady tramvají ForCity Smart. "Vozy podobného typu už jezdí ve finských Helsinkách a brzy je budeme dodávat také do tří německých měst Mannheimu, Ludwigshafenu a Heidelbergu, nebo do finského města Tampere," doplnil pak místopředseda představenstva a viceprezident pro obchod skupiny Škoda Transportation Tomáš Ignačák. Tramvaje budou využívat dvě čtvrtiny řady osvědčených a ověřených řešení, ale i některé z nejnovějších technických předností a novinek. Nové vozy budou samozřejmě přizpůsobeny plzeňským požadavkům a specifikům.


Tramvaj ForCity Smart v interiéru (vizualizace, Škoda Transportation).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!