Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeň dostane dotaci na nový přestupní uzel

PLZEŇ - Město získá dotaci ve výši téměř 100 milionů korun na projekt Přestupní uzel Plzeň/Šumavská - autobusový terminál. Rozhodnutí o jejím poskytnutí obdrželo město z Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.

V rámci projektu vznikne autobusový terminál s deseti odjezdovými a devíti odstavnými stanovišti, obratiště pro trolejbusy...


V těchto místech by měl vzniknout terminál (10. listopadu 2017, Magistrát města Plzně).

Novým druhým podchodem bude autobusový terminál přímo propojen s nástupišti železniční stanice Plzeň Hlavní nádraží. Součástí terminálu bude i parkoviště pro cestující a sociální zařízení pro řidiče i cestující. "Dotace nám byla přiznána ve výši 99,99 milionu korun, což odpovídá 90 procentům z celkových způsobilých výdajů. Celkové způsobilé náklady projektu jsou 111,11 milionu korun, město Plzeň se tak na těchto způsobilých nákladech bude podílet částkou 11,11 milionu korun," uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Jde o projekt zahrnutý do Strategie ITI, celkové náklady by se měly pohybovat kolem 160 milionů korun. Zhotovitelem stavby bude společnost Eurovia CS. Umístěním autobusového terminálu v lokalitě u hlavního vlakového nádraží se zefektivní organizace veřejné dopravy v Plzni a zrychlí se přestupy mezi jednotlivými druhy veřejné dopravy - rychlíky, osobními vlaky, autobusovou veřejnou linkovou dopravou a páteřními tramvajovými a trolejbusovými linkami MHD.


V místě je nádraží i zastávky MHD (10. listopadu 2017, Magistrát města Plzně).

Přestupní uzly veřejné dopravy slouží pro přestup mezi městskou hromadnou dopravou, autobusovou veřejnou linkovou dopravou a železniční osobní dopravou. Na území města Plzně dosud existuje jen velmi málo míst, které by bylo možné zahrnout mezi standardní přestupní uzly. Přestupní uzel Hlavní nádraží má velmi výhodnou polohu poblíž centra města, v jeho těsné blízkosti vedou dvě klíčové tramvajové linky MHD a většina trolejbusových linek MHD.

V přednádražním prostoru před budovou Hlavního nádraží bude v rámci 2. etapy stavby železničního uzlu Plzeň vybudováno parkoviště pro auta a náhradní autobusy pro potřebu výluk na železničních tratích. Město Plzeň pro výstavbu autobusového terminálu Hlavní nádraží využije stávající plochy podél Šumavské ulice.


Nový terminál vyjde na 160 milionů korun (10. listopadu 2017, Magistrát města Plzně).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!