Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Olomouc má vánoční tramvaje, jednu ve svetru

OLOMOUC - Opět hned dvě vánoční tramvaje mohou návštěvníci i obyvatelé hanácké metropole potkat až do 6. ledna v Olomouci. Zatímco jedna tramvaj je opatřena polepy vánočních motivů, druhá dostala teplý vánoční svetr.

Kromě toho dopravní podnik připravil také další doprovodné akce, jako například oblíbenou Mikulášskou tramvaj nebo rozvoz Betlémského světla...


Vánočně ozdobená tramvaj EVO (19. listopadu 2023, DPMO)

Již téměř týden jsou v provozu v olomouckých ulicích vánočně nastrojené tramvaje, poprvé vyjely v neděli 19. listopadu v rámci zahájení adventního programu v hanácké metropoli. "Kromě světýlek je tentokrát ozdobil i tematicky laděný polep. Lidé se mohou 2. prosince těšit také na tradiční Mikulášské jízdy historickou tramvají 223 a 17. prosince rozvezeme po Olomouci Betlémské světlo," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. 

Vánočně nazdobeny vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly tematického polepu. "Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vůz T3 dostal teplý červený vánoční svetr," přiblížil proměnu tramvají předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaroslav Michalík. Vánoční tramvaje budou v provozu denně do 6. ledna příštího roku. Vánoční souprava tramvajových vozů typu EVO1 bude jezdit na lince číslo 4 a vánoční tramvaj typu T3RP bude jezdit v pracovní dny na lince číslo 2 a v dny pracovního klidu na lince číslo 7.


Tramvaj T3 opatřená polepem vánočního svetru (19. listopadu 2023, DPMO)

Olomoucký dopravní podnik pak zve i na další akce. "V sobotu 2. prosince pořádáme Mikulášské jízdy, od 10.00 do 18.00 hodin se mohou rodiče s dětmi svézt historickou tramvají s Mikulášem, anděly a čerty. Tramvaj bude jezdit na trase Sokolská - Náměstí Republiky - Hlavní nádraží - Pavlovičky a zpět po trase Pavlovičky - Hlavní nádraží - Envelopa - Tržnice - Náměstí Hrdinů," popsal trasu speciální tramvaje místopředseda představenstva dopravního podniku Pavel Zatloukal.

A historická tramvaj rozveze na třetí adventní neděli v Olomouci Betlémské světlo. Dopravní podnik ve spolupráci s Lidovým spolkem Olomouc převezme tento symbol míru v neděli 17. prosince a kolem půl dvanácté s ním tramvaj vyrazí ze zastávky U Dómu. Zamíří postupně na tři konečné zastávky U Kapličky zhruba ve 12.05 hodin, Nová Ulice o půl hodiny později a Neředín cirka ve 13.00 hodin, kam si lidé mohou s lucernou pro plamen přijít a odnést si jej do svých domovů. K dispozici bude pro veřejnost také v lucerně v prostoru vrátnice dopravního podniku v Koželužské ulici až do Vánoc.


Vánoční tramvaje jezdí napříč Olomoucí (19. listopadu 2023, DPMO)

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!