Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pět nových zastávek doplní přerovskou MHD

PŘEROV - Pět nových autobusových zastávek bude mít do konce letošního roku Přerov. Dělníci nyní pracují na novém stanovišti v Lýskách a u krytého bazénu, kde vzniknou hned dvě zastávky. Další dvě zastávky jsou už hotové.

Někde je nutná úprava nástupiště, respektive navýšení nástupní hrany, aby se cestujícím do autobusů lépe nastupovalo a vystupovalo...


Přerovská MHD jezdí téměř dva roky v novém (12. ledna 2018, František Živnůstka).

Lýsky, ležící čtyři kilometry od Přerova, mají od letošního roku novou autobusovou točnu, která slouží řidičům městské autobusové dopravy k bezproblémovému otáčení. Co tu ale ještě chybělo, byla bezpečná zastávka. A do té se už pustila stavební firma. "Tady je nutná hlavně úprava nástupiště, je třeba zvýšit nástupní hranu o dvacet centimetrů, aby se lidem lépe nastupovalo a vystupovalo. V zálivu dojde rovněž k odfrézování obrusné vrstvy a bude tu položen nový asfalt," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Po dokončení těchto prací má být na místo instalován zastávkový přístřešek, chránící čekající před větrem či deštěm. Práce tu budou probíhat do 10. listopadu, město za ně zaplatí 400 tisíc korun – a po dobu stavby nevzniknou cestujícím žádné komplikace, protože autobusová zastávka je provizorně postavena před opravovanou zastávku. Další stavba začala na Kopaninách přímo před bazénem.


Dopravce pořídil nové autobusy Iveco Crossway (12. ledna 2018, František Živnůstka).

"Tam vzniknou hned dvě zastávky, jedna bude stát 889 tisíc korun a druhá 677 tisíc korun," doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu, která zároveň potvrdila, že i tyto zastávky bude mít stavební firma hotové do 10. listopadu. Jedna z těchto dvou zastávek bude přímo u bazénu, druhá naproti. U obou bude vybourána asfaltová vozovka v místě vyřazovacího úseku, a ta bude nahrazena novou konstrukcí ze žulové kostky. Součástí staveb bude i zadláždění nástupiště šedou zámkovou dlažbou a osazení nového přístřešku.

Letos se už v Přerově vybudovaly dvě autobusové zastávky, které si vyžádaly i větší stavební úpravy v okolí. Ta v Kabelíkově ulici stála město 1 milion 297 tisíc korun a druhá v Palackého ulici, která zahrnuje hned dvě stání pro autobusy, přišla na téměř dva miliony korun. Navíc se finišuje s přípravou další zastávky v ulici Brabansko, která se bude stavět zřejmě už příští rok na jaře. 


Typický modrý nátěr prakticky vymístil původní barvy (12. ledna 2018, František Živnůstka).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!