Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce kolejí v Palackého ulici finišuje

OLOMOUC - V hanácké metropoli finišují práce na rekonstrukce tramvajové tratě v Palackého ulici a na zhlaví na Náměstí Hrdinů. Část tramvajových linek je nahrazena zvláštní linkou, jezdí také náhradní doprava.

Rekonstrukce vozovek bude ještě od neděle 18. srpna pokračovat druhou etapou, ale to již bez vlivu na tramvajovou dopravu...


Linka X2/7 projíždí okolo staveniště (22. července 2019, Filip Vlček).

Výluka tramvajové dopravy začala v sobotu 29. června a potrvá až do soboty 17. srpna. Během prací je opravena tramvajová trať v prostoru zastávek Palackého a část kolejového větvení u Náměstí Hrdinů. Tramvajová trať v délce 120 metrů prochází opravou v místě od středového křížení na náměstí Hrdinů až k přechodu pro pěší v ulici Palackého. Po rekonstrukci bude mít komunikace i kolejiště povrch z žulových kostek. Opravu podstoupí i stávající asfaltobetonový povrch od přechodu pro chodce až za tramvajové ostrůvky.

"Hlavním důvodem opravy komunikace je její špatný technický stav. Zejména část stávající dlážděné vozovky již nevyhovuje současnému zatížení silniční dopravou. Časté drobné opravy a předlažďování prodlužují životnost povrchu jen krátkodobě a nevedou k odstranění zásadních konstrukčních závad," vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Martin Major. Náklady na opravu komunikace přijdou na zhruba 3 milionu korun, opravy kolejí pak na 19 milionů. 


Palackého ulice je uzavřena (22. července 2019, Filip Vlček).

Zatímco tramvajových linek číslo 3, 4, 5, a 6 se výluka nijak nedotýká, linka číslo 1 jezdí podle výlukových jízdních řádů. Linka U je po dobu výluky zrušena stejně, jako linky číslo 2 a 7. Ty ovšem nahrazuje zvláštní tramvajová linka X2/7, která jezdí v trase Fibichova - Hlavní nádraží - Žižkovo náměstí - Náměstí Hrdinů - Tržnice - Hlavní nádraží - Fibichova a zpět s obsluhou všech tramvajových zastávek.

Náhradní autobusová doprava je vedena v trase z Neředína krematoria po trase tramvajových linek až do zastávky Palackého. Tady je linka ukončena v zastávce poblíž zimního stadionu a vrací se zpět do Neředína. Autobusová linka označená písmenem X jezdí v intervalu 7 až 8 minut celodenně, večer přibližně od 20.00 hodin pak každých 15 minut s ukončením provozu přibližně ve 23.30 hodin.


Náhradní tramvajová linka X2/7 na Náměstí Hrdinů (22. července 2019, Filip Vlček).

S komplikacemi se ale cestující setkávají na Náměstí Hrdinů. "Jelikož tramvaje jsou vedeny pouze na zastávku Náměstí Hrdinů a výlukové autobusy na náhradní zastávku Palackého, cestující budou nuceni pro vzájemný přestup přejít mezi těmito zastávkami vzdálenost zhruba 250 metrů," upozornila tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Nicméně i s touto menší komplikací dopravní podnik počítal, a proto z tohoto důvodu jsou jízdní řády náhradní autobusové linky X konstruovány tak, že rozdíl mezi příjezdem a odjezdem autobusových a tramvajových spojů činí přibližně 3 až 5 minut. Cestující má tak dostatečnou rezervu na přechod mezi zastávkami. 


Náhradní autobusovou dopravu zajišťuje linka X (22. července 2019, Filip Vlček).

Zatímco první etapa skončí v sobotu 17. srpna, od neděle 18. do 30. srpna bude probíhat druhá etapa. Během ní by měly probíhat hlavně dokončovací práce na komunikaci a dílčí předlažby chodníků. Tato etapa bude znamenat už jen uzavírku komunikace pro automobilovou dopravu.

"Provozu tramvají se tyto práce již nedotknou, protože práce v tramvajovém kolejišti by měly být v té době u konce," ubezpečil cestující a obyvatele hanácké metropole předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaromír Machálek.


Rekonstrukce kolejí omezuje provoz na Náměstí Hrdinů (22. července 2019, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!