Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Z-Group má na Kroměřížsku
nové autobusy Crossway

 Na Bechyňku se vrací
Elinka, pojede déle

 Olomoucký DP plánuje
nový odbavovací systém

 Tornáda dojezdila, poslední
jednotky čeká kovošrot

Srážka tramvají v Ostravě působila kolaps MHD

OSTRAVA - Srážka dvou tramvají v Ostravě způsobila v kombinaci s další mimořádností a plánovanými výlukami kolaps tramvajové dopravy. Nehoda se nakonec obešla jen s jedním lehkým zraněním.

Chvíli po této mimořádnosti došlo ke srážce tramvaje s chodcem u zastávky Telekomunikační škola. I tady to znamenalo velké komplikace...


Pohled na poškozené tramvaje (23. července 2024, HZS Moravskoslezského kraje)

K vážné nehodě došlo krátce před osmou hodinou ráno v zastávce Dolní Vítkovice. Srazily se tady soupravy tramvají linek číslo 1 a 10. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, později pak tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava zmínila jedno lehké zranění nahlášené později. Tramvaje po vykolejení částečně vykolejily a poškodily nástupiště zastávky ve směru do centra. Na místo byly vyslány jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. "Pro vyproštění jedné ze souprav povolal velitel do akce i jeřáb," doplnili pak hasiči na sociálních sítích. Policie následně uvedla, že za nehodou je pravděpodobně mikrospánek jednoho z řidičů tramvaje. 

Protože současně probíhá rekonstrukce tramvajové tratě z Náměstí Republiky na Mariánské náměstí, bylo nutné zcela zastavit tramvajovou dopravu z centra města. Zcela zastaven tak byl provoz mezi zastávkami Karolina a Mírové náměstí, respektive Kolonie Jeremenko. Tramvaje jedoucí od Plynáren tak byly odkloněny na Hranečník, tramvaje jedoucí z jihu Ostravy byly odkláněny na Nádraží Vítkovice, případně dále na Mírové náměstí. Tramvajová linka číslo 9 zavedená kvůli výlukám byla ve směru z Poruby ukončena jednosměrným objezdem přes Mírové a Mariánské náměstí. 


Hasiči při nakolejování tramvaje (23. července 2024, HZS Moravskoslezského kraje)

Dopravní podnik Ostrava okamžitě zavedl operativní náhradní autobusovou dopravu z Mírového náměstí přes Karolinu k Elektře. Následně před 10.00 hodinou došlo také k zavedení náhradní autobusové dopravy mezi zastávkami Don Bosco, Dolní Vítkovice, Dřevoprodej a Hrabůvka kostel, linka neobsluhovala zastávku Moravská. K obnovení provozu došlo následně v 11.34 hodin. Dopravní podnik Ostrava nicméně upozorňoval, že bude ještě chvíli trvat, než se linky napojí na své jízdní řády.

Po dalším střetu u Telekomunikační školy zkolabovala doprava

Situaci následně výrazně zkomplikovala další mimořádnost. U zastávky Telekomunikační škola totiž před devátou hodinou došlo ke srážce tramvaje s osmačtyřicetiletým mužem, který utrpěl vážná poranění hlavy a mozku. Podle policie vstoupil muž na červenou přímo pod kola přijíždějící tramvaje. I tady došlo ihned k zastavení provozu. Dopravní podnik tramvajové linky od Svinova odklonil do Martinova, tramvajové linky od Vřesinské byly vedeny jen k porubské vozovně, odkud mezi zastávkami Poruba vozovna a Třebovická pendlovaly autobusy náhradní dopravy. Dopravu se podařilo obnovit okolo 11.00 hodiny. 


Na pomoc byl přivolán i hasičský jeřáb (23. července 2024, HZS Moravskoslezského kraje)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!