Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Linky tramvají v Ostravě v létě uhnou opravám

OSTRAVA - Tři velké opravy v létě výrazně omezí provoz tramvajové dopravy v Ostravě. Rekonstrukce parovodu přetne tramvajové koleje na Muglinovské a oprava trati zastaví tramvaje u Krajského úřadu. 

Cestující budou přepravováni náhradní autobusovou dopravou. Začne i estetizace zastávky Karolina, která se stane novou dominantou centra...


Rekonstrukce se dočká i zastávka Krajský úřad (22. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Od začátku července budou v daných úsecích silniční uzavírky a výluky v tramvajovém provozu. Například tramvaje mezi Porubou a centrem budou odkláněny přes Vítkovice. "Víme, že pro cestující i obyvatele Ostravy jsou letní výluky MHD nevítanou záležitostí. Proto se vždy snažíme společně s městem a obvody sezónní stavební činnost pečlivě koordinovat. V letních měsících je MHD zatížena méně, než v průběhu roku, a proto zásadní výluky směřujeme na toto období. Chceme Ostravanům zvýšit kvalitu cestování a věříme, že po skončení výluk ocení přínosy staveb," uvedl Daniel Morys, generální ředitel Dopravního podniku Ostrava.

Modernizace tramvajové trati na ul. 28. října znamená kompletní výměnu konstrukce tramvajové tratě v délce přes 400 metrů dvoukolejně za unikátní pevnou jízdní dráhu, která zajistí tišší provoz tramvají. Nové bude i vybavení zastávky Krajský úřad. Investice vyjde téměř na 80 milionů korun a Dopravní podnik Ostrava usiluje o dotaci Evropské unie. Prakticky tak od 1. července do 16. srpna dojde k úplné silniční uzavírce ulice 28. října v úseku ulic Bozděchova a Na Jízdárně. Tramvaje budou odkloněny přes Vítkovice. Ve vyloučeném úseku bude zajištěna náhradní autobusová doprava.


U domu kultury bude zrekonstruována trať (22. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Od 1. července až do 1. září proběhne v Nádražní ulici rekonstrukce parovodu, a to v prostoru mezi tramvajovou zastávkou Muglinovská a křižovatkou ulic Nádražní a Myslbekova. Tramvajové linky ve směru z centra budou ze zastávky Důl Jindřich odkloněny do zastávky Plynárny. V úseku Důl Jindřich - Křižíkova - Sad Boženy Němcové - Náměstí Svatopluka Čecha - Hlavní nádraží bude zavedena náhradní autobusová doprava linkou X1, která bude v provozu v denním provozu. V nočním provoz bude zavedena náhradní autobusová doprava X8, která pojede z Hlavní nádraží přes Don Bosco na Mariánské náměstí a Hulváky. Před den ale tato linka pojede mezi Donem Bosco a Novou Vsí. Tramvaje na Hlučínskou nahradí pravidelné autobusové linky. 

Omezení se dotkne také regionálních autobusů a autobusů městské dopravy přijíždějících z Hlučína. Linky městské dopravy budou vedeny ve směru do Ostravy ve své trase. Pro přestup na tramvajové linky nutno přejít na zastávku Mor. Ostrava, Plynárny nebo využít náhradní autobusovou dopravu X1. Vyjíždět ale budou ze zastávky Důl Jindřich, která bude z důvodu výluky přestupní zastávkou mezi tramvajemi a autobusy. Odtud budou pokračovat na zastávku Křižíkova a dále odklonem na Sokolskou třídu ve směru na zastávku Sad B.Němcové, z které dále pokračují po svých trasách.


Oprava parovodu přetne trať u Muglinovské (22. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

S omezením musí cestující počítat také s omezením v zastávce Karolina. Estetizace zastávky Karolina zajistí cestujícím nové rozšířené zastřešení, rozšíří se i přechod pro chodce. "Zastávka se má také díky speciálně instalované světelné technologii stát další vizuálně atraktivní částí města," poznamenala tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Investice vyjde téměř na 30 milionů korun. V úseku ulic Poděbradova a Na Karolině je plánována od konce července úplná silniční uzavírka až do září 2024. Objízdná trasa IAD povede po ul. Těžařská a K Trojhalí.

Po zahájení prací vzniknou provizorní tramvajová nástupiště v těsné blízkosti zastávky. O třech víkendech v září počítá Dopravní podnik Ostrava i s výlukami tramvajového provozu. Autobusy linek číslo 21, 81 a 99 budou od 1. července zastavovat na provizorních nástupištích na ul. Těžařská a Poděbradova.


Tramvaje v Nádražní nebudou jezdit celé léto (22. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!