Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravu na letošní muzejce zajistí jen dvě linky

OSTRAVA - Patnáctý ročník muzejní noci se uskuteční v sobotu 15. června v Ostravě. V letošním roce zajistí bezplatnou dopravu už jen dvě autobusové linky A a B, které zajistí spojení centra s galeriemi a dalšími institucemi.

Také v letošním roce bude pro návštěvníky v netradičním čase až do noci otevřen i depozitář historických vozidel v areálu DP v Martinově...


Letos zajistí dopravu jen dvě linky (20. května 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Patnáctý ročník festivalu Ostravská muzejní noc se uskuteční v sobotu 15. června. Do letošního ročníku se zapojilo dvacet osm kulturních a vzdělávacích organizací v Ostravě, které v podvečerních a nočních hodinách nabídnou volný vstup a pestrý program. Tématem je cestování časem, a proto bude doprovodný program inspirován stoletým výročím vzniku Velké Ostravy. Festival bude zahájen na Masarykově náměstí v Ostravě v 17.00 hodin. Ve stejný den v Ostravě vyvrcholí oslavy stoletého jubilea Velké Ostravy, a právě toto téma je i tématem letošní Muzejní noci. 

Lidé budou moci zavítat do prostor Nové radnice, které nejsou běžně přístupné, navíc s průvodci v dobových kostýmech. Zpřístupněna bude také populární vyhlídka nejvyšší radniční věže v zemi. Nová radnice bude od 1. července zapsána do seznamu národních kulturních památek, zájemci mohou obdivovat její architektonickou krásu. Nicméně připraven je rovněž bohatý kulturní program a nezapomněli jsme ani na gastro zážitky. Dovolte mi proto pozvat nejen příznivce doby prvorepublikové k nám na radnici, kde je rád přivítám i ve své pracovně, sdělil primátor statutárního města Ostravy Jan Dohnal, který nad festivalem převzal záštitu.


Letos zajistí dopravu jen dvě linky (20. května 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Tak, jako každý rok, tak i letos budou bezplatnou dopravu zajišťovat autobusové linky. Oproti předchozím letům bude doprava výrazně omezena, a proto budou v provozu namísto dosavadních čtyř linek jen dvě označené písmeny A a B. Linka A tak bude jezdit z martinovských dílen Dopravního podniku Ostrava přes Krajský úřad, Dolní Vítkovice, Nádraží střed a Elektru na Stodolní, Muglinovskou a na Náměstí Svatopluka Čecha, druhá linka B pak bude jezdit okružně s Mostu Miloše Sýkory přes Most Pionýrů, Husův sad a Konzervatoř dále na Elektru, Stodolní a zpět přes Most Pionýrů na Most Miloše Sýkory. Obě linky budou v provozu přibližně od 16.30 do 0.30 hodin v intervalu 20 minut. 

Detailní program Ostravské muzejní noci se nachází na webových stránkách festivalu, ale nově také ve stejnojmenné mobilní aplikaci, kterou je možné si do svého zařízení stáhnout zdarma. Mezi nováčky se letos představí například ostravské studio České televize, Městský ateliér prostorového plánování a architektury (MAPPA) nebo Bytové muzeum Jubilejní kolonie. Každoroční partner akce je Dopravní podnik Ostrava, který kromě bezplatné dopravy také zpřístupní svůj depozitář historických vozidel v Martinově. K vidění budou i nejrůznější tematické předměty, které k MHD patří. 

Stáhněte si...
- Kompletní brožuru s programem Ostravské muzejní noci si stáhněte zde.
- Jízdní řády bezplatných autobusových linek A a B si stáhněte zde.
  (zdroj: Ostravská muzejní noc)


Letos zajistí dopravu jen dvě linky (20. května 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!