Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravská doprava během mistrovství obstála

OSTRAVA - Nárůst tržeb eviduje ostravský dopravní podnik v souvislosti s hokejovým mistrovstvím, které se konalo také v Ostravě. Speciální hokejovou jízdenku si koupilo přes jedenáct set zájemců.

Dopravní podnik během mistrovství nasazením kapacitnějších vozidel navíc výrazně posílil stávající spoje a zavedl i zvláštní tramvajovou linku X...


Posilová hokejová tramvajová linka X (20. května 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik Ostrava posílil během hokejového mistrovství v Ostravě od 10. do 23. května dopravu ve městě speciální linkou, posilovými spoji a přednostním nasazením velkokapacitních vozidel. Nabídl fanouškům i speciální sedmidenní hokejovou jízdenku za zvýhodněnou cenu 250 korun, o kterou byl velký zájem. Přes aplikaci MojeDPO bylo zakoupeno 1155 kusů. Společně s prodejem ostatních druhů jízdného byl propočtem nárůst cestujících během šampionátu odhadem 15 procent.

Konkrétně byla posílena autobusová linka Airport Expres. Ve dnech hokejových zápasů byla na linkách číslo 2, 7, 11 a 12 vypravována kapacitnější vozidla. Současně byla také zavedena i posilová tramvajová linka X, která propojovala Nádraží Vítkovice se Sport Arénou, Dolními Vítkovicemi a Náměstím Republiky s centrem města, končila na zastávce Plynárny. Linka byla v provozu od 10. do 21. května a následně také ještě 23. května vždy od 14.00 do 19.30 hodin. V pracovních dnech jezdila v intervalu 30 minut, o víkendech pak každých 20 minut.


Posilová hokejová tramvajová linka X (20. května 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Celkově Dopravní podnik Ostrava eviduje u aplikace MojeDPO prozatímní květnovou tržbu přes 800 tisíc korun, více než dvojnásobek oproti průměru minulých měsíců. "Také jízdenek zakoupených kartou ve vozidle je o 12 procent více," vyčíslila tisková mluvčí ostravského dopravního podniku Tereza Šnoblová. Zvýšený byl i nákup KREDITních jízdenek v tyrkysových jízdenkomatech, kde je nárůst zhruba 25 procent oproti průměru minulých týdnů.

"Odvezli jsme všechny fanoušky téměř až k brankovišti včas a bez komplikací, to pro nás bylo klíčové. Zároveň se podařilo ve městě zajistit provoz tak, jak jsou domácí zvyklí a také hosté byli spokojeni. Naše tramvaje měly zkrátka perfektně nabroušeno a nezaznamenali jsme ani žádný bodyček," uvedl generální ředitel dopravního podniku Daniel Morys s tím, že řidiči, dispečeři a další odvedli svou práci, která vedla k úspěšnému zajištění MHD během šampionátu. "Za to jim děkuji. Máme radost, že dopravní podnik úspěšně odvezl všechny cestující až do čtvrtfinále a zajistil bezproblémovou dopravu i během finálových oslav po městě," uzavřel Morys. 


Posilová hokejová tramvajová linka X (20. května 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!