Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ostravě ubývá počet cestujících bez jízdenky

OSTRAVA - Asistenti přepravy vyloučili vloni v rámci nočních bezpečnostních akcí z vozů Dopravního podniku Ostrava v průměru o pět procent cestujících méně, než v roce 2022, a o sedm procent méně než v roce 2021.

Zkontrolovaných cestujících během těchto akcí přibývá, zvedá se i počet samotných kontrol. Ta první letošní proběhla v závěru minulého týdne...


První letošní akce odhalila 222 cestujících porušujících podmínky (26. ledna 2024, DPO)

"Při zavedení nočních bezpečnostních akcí jsme chtěli skrze asistenty přepravy cestujícím ukázat, že nám na jejich bezpečí záleží. Asistenti přepravy se v našich vozech pohybují v rámci běžných směn, nad rámec pořádáme noční a týdenní bezpečnostní akce. Naše průzkumy ukazují, že 84 procent cestujících službu asistentů přepravy vítá a považuje ji za potřebnou. To se nám potvrzuje i v praxi, kde se sami asistenti setkávají s pozitivním přijetím, cestující jsou na ně zvyklí a respektují je," řekl Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku Ostrava.

Akce pořádá Dopravní podnik Ostrava ve spolupráci s Městskou policií Ostrava, jejichž strážníci asistenty doprovázejí. Loni proběhlo celkem osm nočních bezpečnostních akcí, a k tomu navíc dvě týdenní. Průměrně bylo vyloučeno 10 procent cestujících, nejméně od zahájení této aktivity dopravce. V roce 2022 bylo akcí šest, v roce 2021 proběhly čtyři. "V noci týmy strážníků a asistentů primárně dohlížejí na bezpečnost při přepravě. To je pro nás klíčové. Klesající tendence vyloučených je pro nás pozitivní zprávou a ukazatelem, že pravidelné noční bezpečnostní akce mají smysl. Podporujeme Dopravní podnik Ostrava i Městskou policii Ostrava, aby v této činnosti pokračovali," dodal pak primátor města Ostravy Jan Dohnal.


V uplynulých letech se kontrolní akce setkaly s velkým zájmem (2023, DPO)

První noční bezpečnostní akce roku 2024 proběhla v noci z pátku 26. ledna na sobotu 27. ledna. Zúčastnilo se jí 11 asistentů přepravy a 6 strážníků. "Zaměřili se primárně na tramvajové linky v centru města a Mariánských Horách, konkrétně na úsek mezi zastávkami Hulváky - Karolina - Křižíkova. Asistenti zkontrolovali 55 spojů a 1613 cestujících," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová s tím, že za nedodržování přepravních podmínek vyloučili 222 pasažérů.

Asistenti přepravy kontrolují dodržování přepravních podmínek, nepokutují a mimo jiné cestujícím pomáhají například s nástupem a výstupem, nebo i s koupí jízdného. V rámci nočních akcí se pohybují spolu se strážníky na různých linkách MHD. "Každá akce je zaměřena na určitou oblast, nejčastěji jde o centrum města, ale i nejlidnatější městské obvody Poruba a Jih. Právě toto nastavení nám dává smysl i do budoucna. Je potřeba, aby měli tuto službu k dispozici cestující z celé Ostravy. Spolu s kamerami ve vozech považujeme tyto kroky za klíčové v oblasti zvyšování bezpečnosti. Nad tento rámec připravujeme rovněž opatření směřující k eliminaci deliktního jednání již před nástupem do vozidla," uzavřel Lukáš Semerák, předseda dozorčí rady dopravního podniku.


Kontroly se konají pravidelně v předem ohlášených termínech (2023, DPO)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!