Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční dárek Ostravanům: Zdraží jízdné MHD

OSTRAVA - Cestující v městské hromadné dopravě si budou muset od 10. prosince připlatit. Vánočním dárkem tak nebude jen obnovená desetiminutová jízdenka, ale také podražení té stávající z 25 na 30 korun.

Zvedne se i cena časových kuponů. Město to vysvětluje covidem, zvyšujícími se cenami energií, inflací i navýšením mezd provozních zaměstnanců...


Ilustrační foto (23. května 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Valná hromada společnosti Koordinátor ODIS schválila 23. listopadu městem Ostravou navržený tarif jízdného, který bude platný v ostravské městské hromadné dopravě od 10. prosince 2023. "Dochází k úpravě cen krátkodobých i dlouhodobých jízdenek. Nově se také zavádí 10minutová nepřestupní krátkodobá jízdenka," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová s tím, že kompletní ceník včetně dalších informací cestující najdou na webu Dopravního podniku Ostrava. 

Cena krátkodobé nezlevněné přestupní jízdenky vzroste z 25 korun na 30 korun, nově ale bude umožněn bezplatný přestup místo původních 45 minut až na 60 minut. Nově vznikne ale desetiminutová nepřestupní jízdenka, po které Ostravané delší dobu volali. Desetiminutová nepřestupní krátkodobá jízdenka v nezlevněné variantě bude za cenu 23 korun. Pro aktivaci této jízdenky musí cestující pípnout kartou nejen při nástupu, ale i při výstupu z vozidla MHD. Cena dlouhodobých jízdenek vzroste v průměru o 10 procent.


Ilustrační foto (23. května 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

"Úprava cen jízdného reaguje na změny základních vstupů, především energií a mezd. Jízdné v Ostravě si navíc drží podobnou cenu od roku 2007, kdy původní čtyři tarifní zóny (dnešní celá Ostrava) stály na 30 dní 459 korun a na rok 4.359 korun. Nově vyjde měsíční jízdné v eshopu místo 500 korun na 550 a roční místo 4 000 na 4 400 korun," uvedl generální ředitel dopravního podniku Daniel Morys s tím, že úprava cen krátkodobého jízdného sleduje motivaci cestujících využívat dlouhodobé kupóny, na které jsou navázané výhodné slevové programy jako například 10+2.

Náměstek ostravského primátora pro dopravu Břetislav Riger uvedl, že ostravští zastupitelé udělali maximum pro to, abych současný tarif nastavili tak, jak ekonomická zátěž posledních let dovoluje. "Covid, ceny energií, inflace, navýšení mezd, to všechno se za poslední roky výrazně podepsalo na provozních nákladech městské hromadné dopravy. Věříme, že za ceny jízdného dostávají cestující v Ostravě kvalitní službu na velmi vysoké úrovni," dodal Riger. 


Ilustrační foto (31. března 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!