Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ostravě už vyjela Vánoční tyrkysová tramvaj

OSTRAVA - Mezi první města, ve kterých v letošní vánoční sezoně vyjely vánoční vozy, se zařadila Ostrava. Dopravní podnik vyzdobil nejnovější tramvaj Škoda 39T, nechybí žárovky i polepy s motivy stromečků a perníčků.

Cestující se budou moci s Vánoční tramvají setkat až do konce ledna, Dopravní podnik Ostrava ji bude nasazovat průběžně na všechny linky...


Vánoční tramvaj vyjela v Ostravě (20. listopadu 2023, DPO)

Do ulic moravskoslezské metropole v pondělí 20. listopadu v 5.55 hodin poprvé vyrazila Ostravská vánoční tramvaj. Vánočkou je poprvé nejnovější tramvaj Škoda 39T, vyzdobená svátečními motivy a LED osvětlením. Vůz je vyzdoben jak zvenku tisícovkami žárovek, tak i v interiéru polepy s vánočními motivy stromečků, dárků a vánočních stromků. Nechybí ani polep na stropě. První jízdou zahájila Tyrkysovou sbírku, kterou pořádá Dopravní podnik Ostrava s Nadačním fondem Křídlení už pošesté. Nejen ve vánoční tramvaji, ale i v celé síti městské hromadné dopravy mohou cestující přispívat u dobrovolníků s kasičkami na projekty místních neziskovek.

"Ostravská vánoční tramvaj bude vypravována až do konce ledna 2024 na různé linky, aby se pravidelně objevovala v jednotlivých městských obvodech a potěšila co nejvíce Ostravanů," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Aktuální jízdní řád Vánoční tramvaje bude zveřejněn vždy s několikadenním předstihem na www.dpo.cz/vanocnitramvaj.


Inbteriér zdobí motivy vloček, dárečků či perníčků (20. listopadu 2023, DPO)

Dobrovolníci s asistenty přepravy budou v městské hromadné dopravě až do pátku 24. listopadu. TyrkysOVA!!! sbírka však potrvá až do konce měsíce, kdy vyvrcholí předáním šeku na akci Advent plný křídlení. Peníze poputují na podporu šesti projektů. Je mezi nimi spolek pomáhající maminkám handicapovaných dětí, organizace zajišťují hipoterapie nebo canisterapie a další. "Letos poprvé mohou cestující na potřebné přispět v naší tyrkysové MHD i bezkontaktní platební kartou přes platební terminál u dobrovolníků. Cestující si také v aplikaci Moje DPO mohou zakoupit Tyrkysovou jízdenku. Stojí 50 korun, je platným jízdním dokladem a její celý výtěžek putuje na transparentní účet. Všem, kteří pomáhají, děkujeme," uvedl Daniel Morys, generální ředitel Dopravního podniku Ostrava

"Děkujeme partnerům, kteří akci podporují, zejména statutárnímu městu Ostrava a Dopravnímu podniku. Velké díky patří našim dobrovolníkům: studentům Ostravské univerzity, Slezské univerzity v Opavě, gymnázia Prigo a Gymnázia Olgy Havlové, sportovců FC Baník a dalších podporovatelů, bez nichž bychom sbírku nebyli schopni zrealizovat," dodala Barbora Bialonczyk, koordinátorka sbírky za KŘÍDLENÍ nadační fond.


První jízda Vánoční tramvaje byla na Tyrkysové lince (20. listopadu 2023, DPO)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!