Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V některých vlacích již nebude platit tarif ČD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - K podstatné změně dojde od prosince v systému placení jízdného ve vlacích v Moravskoslezském kraji. Pro jízdenky v osobních a spěšných vlacích již nebude možné uplatnit slevy Českých drah.

Ve spojích, které cestující využije pouze v rámci kraje například z Ostravy do Opavy nebo z Bohumína do Třince, bude platit pouze Tarif ODIS nebo SJT...


(5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

V rámci tiskové zprávy, kterou vydal v závěru srpna Krajský úřad Moravskoslezského kraje, byla prezentována také zpráva o zvýšení komfortu pro cestující. "Změny připravujeme tak, aby veřejná doprava byla efektivní, rychlejší a jednodušší, zvýšila se kvalita dopravního spojení mezi jednotlivými městy a obcemi a dopravovali jsme se ekologičtěji,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka s tím, že Moravskoslezský kraj má zájem na tom, aby veřejnou dopravou jezdilo co nejvíce cestujících. Jenže od 10. prosince 2023 budou v souvislosti s novým smluvním uspořádáním mezi Českými drahami a Moravskoslezským krajem platit nová tarifní pravidla.

V regionálních vlacích přestane platit tarif ČD

V osobních a spěšných vlacích na území Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS bude nadále platit v plném rozsahu pouze Tarif ODIS a Tarif SJT známý jako One Ticket. "Tarif Českých drah bude v těchto vlacích platit pouze tehdy, pokud výchozí nebo cílová zastávka leží mimo území ODIS, například cesta ze Studénky do Přerova, respektive z Olomouce do Bruntálu nebo nadále bude platit v dálkové dopravě Českých drah, jako například v rychlíku z Bohumína do Třince nebo z Opavy do Ostravy). Pro cesty osobními a spěšnými vlaky v rámci ODIS tedy nebude možné používat In Kartu s tarifními aplikacemi IN25 a IN50 nebo traťové jízdenky. Jinými slovy InKarta v regionálních vlacích od prosince nebude platit,“ popsal připravované změny náměstek hejtmana Radek Podstawka.


Nové jednotky RegioPanter v Ostravě (8. prosince 2015, Filip Vlček).

Cestující, který se tedy například v pátek večer vrací ze zaměstnání ve Zlíně do Bolatic na Opavsku a je zvyklý se podle výše zpoždění z Ostravy rozhodovat pro jízdu do Bolatic buď pro autobus nebo vlak, bude mít od prosince menší problém. Od prosincové změny si totiž bude možné jízdenku z Ostravy do Bolatic dodatečně dokoupit jen v tarifu ODIS. "Pokud nastane situace, že dojedete na jízdenku Zlín - Ostrava v aplikaci Můj vlak do Ostravy, a potom si budete chtít přikoupit jízdenku na vlak z Ostravy do Bolatic přes Opavu, tak jen v Tarifu ODIS v pokladně ČD, u průvodčího či v aplikaci ODISapka," vysvětlila tisková mluvčí Moravskoslezského kraje Miroslava Chlebounová s tím, že v aplikaci Můj vlak až od vyhlášení a bez výhod, které nabízí In Karta.

Na dalších stanicích přibývají označovače jízdenek

Postupně přibývají další prodejní terminály na jednotlivé jízdenky ODIS, a to jak na železničních zastávkách, tak ve vozidlech. Terminály naleznete na nádražích v Třinci, Vendryni, Hrádku, Ostravici zastávce a nejnověji v Bocanovicích. Stejné terminály jsou umístěny v modernizovaných motorových vozech jezdících zejména na linkách S8 Studénka - Veřovice, S10 Opava východ - Rýmařov a S33 Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou, ve dvoupodlažních jednotkách push-pull na lince S6 Ostrava hl.n. - Frýdlant nad Ostravicí, o víkendech až Frenštát pod Radhoštěm město, a nejnověji v elektrických jednotkách Regiopanter řady 640 na lince S1 Ostrava-Svinov - Opava východ. Jízdné v terminálech lze uhradit ODISkou nebo běžnou platební kartou.


(5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!