Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravský DP nahradí Trollina novými 27Tr

OSTRAVA - Až šest nových kloubových trolejbusů 27Tr bude vozit cestující v Ostravě. Dopravní podnik v uplynulých dnech podepsal se Škodovkou smlouvu na dodávku čtyř vozů na jisto a dalších dvou v případě potřeby...

První vozy dorazí do Ostravy do konce příštího roku, další by pak měly dorazit v lednu 2025. Jeden nový kloubový trolejbus vyjde na 16 milionů korun...


Podoba nových kloubových trolejbusů pro Ostravu (vizualizace, Škoda Group)

Dopravní podnik Ostrava nedávno rozšířil vozový park o 12 nových trolejbusů Škoda 36Tr, dalších šest kusů uvede do provozu ještě letos. "Další nové, větší dvoučlánkové trolejbusy Škoda 27Tr nahradí vozy Solaris Trollino 15AC. Cestující budou vozit tam, kde je potřeba větší kapacity. S novými dvoučlánkovými trolejbusy počítáme převážně na lince 104 mezi Michálkovicemi a centrem města. Trolejbusy budou dodány ve třech samostatných dodávkách po dvou kusech," uvedl generální ředitel ostravského dopravního podniku Daniel Morys.

První dva nové trolejbusy dorazí do konce roku 2024, druhá dvojice do ledna 2025 a třetí v případě využití opce do března 2025. Nové trolejbusy budou mít karosérii a podvozek Solaris s celovozovou klimatizací, kamerový systém, včetně kolizní kamery, zařízení na měření obsazenosti spojů. Celková cena za dodávku šesti trolejbusů je více než 97 milionů korun. Jeden vůz vyjde na 16 milionů korun. "Trolejbusy v Ostravě převezly v roce 2022 celkem 6 milionů a 658 tisíc cestujících. Těší nás, že Ostravanům můžeme pro další roky nabídnout ještě větší komfort v podobě dalších modernějších vozů. Dnes má dopravní podnik 66 trolejbusů, z nichž třetina je zcela nových," dodal Břetislav Riger, náměstek primátora pro dopravu.


Moderní nízkopodlažní trolejbusy v Ostravě (15. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

"Náš závazek poskytovat ekologicky šetrná řešení městské mobility se dokonale shoduje s vizí Ostravy pro udržitelnou budoucnost. Proto jsme hrdí na to, že jsme byli vybráni jako dodavatel moderních trolejbusů právě do tohoto města s bohatou průmyslovou tradicí. Ostrava patří mezi naše dlouhodobé partnery, ve městě vozí cestující jak naše trolejbusy, tak tramvaje. Dodávkou dalších trolejbusů se společnými silami podílíme na utváření čistší, ekologičtější a udržitelnější budoucnosti města. Tato moderní, plně klimatizovaná vozidla s bezemisním provozem jsou jedním z příkladů našeho úsilí o výrobu inovativních řešení městské mobility, které kladou vysoký důraz na spokojenost obyvatel a ochranu životního prostředí,“ uvedl Petr Novotný za společnost Škoda Group.

Ostravský dopravní podnik naposledy rozšířil vozový park o nové trolejbusy začátkem letošního roku. Od února začalo postupně cestující v Ostravě vozit 12 nových parciálních trolejbusů Škoda 36 Tr rovněž od společnosti Škoda Group, k nimž zbývá dodat ještě 6 vozů. Cena za jeden vůz byla přes 11 milionů korun. Na šest vozů získal DPO dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) ve výši 85 procent. Podnik tehdy z vozového parku vyřadil nejstarší řadu trolejbusů, vozy Škoda 21Tr.


Kloubové trolejbusy jezdí nejčastěji na lince 104 (15. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!