Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostrava kontrolovala cestující, 231 muselo ven

OSTRAVA - Celkem 1239 zkontrolovaných cestujících v celkem 54 spojích, a z toho 231 vyloučených pasažérů. Tolik cestujících odhalili asistenti přepravy a strážníci Městské policie při noční akci z pátku na sobotu...

Nejčastější příčinou vyloučení cestujících z přepravy byla jízda bez platného jízdního dokladu, dále opilost cestujících nebo výtržnost ve vozidle...


Noční akce asistentů přepravy v Ostravě (23./24. června 2023, DP Ostrava)

Akce proběhla v noci z pátku 23. června na sobotu 24. června na tramvajových linkách v centru Ostravy. Ohlášená kontrolní akce trvala od večerních 20.00 do 3.00 hodin a zúčastnilo se jí 9 asistentů přepravy a 6 strážníků rozdělených do tří skupin. Noční bezpečnostní akce probíhala v úseku zastávek Křižíkova - Náměstí republiky - Výstaviště.

„Asistenti přepravy jsou spolu se strážníky v terénu po celý týden na ranních, odpoledních i nočním směnách. Nad rámec jejich běžného provozu organizujeme jednou měsíčně i tyto mimořádné noční bezpečnostní akce. Chceme, aby cestující viděli, že na jejich bezpečí nám záleží. Proto posilujeme kontroly právě ve vytíženou noc z pátku na sobotu,“ uvádí generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. Nejčastějším důvodem pro vyloučení z přepravy byla jízda bez platného jízdního dokladu, v několika případech šlo o vyloučení za jízdu pod vlivem alkoholu a ve třech případech za výtržnictví.


Jedna ze starších akcí asistentů přepravy (20./21. dubna 2018, DP Ostrava)

Vedení Ostravy si spolupráci asistentů přepravy a strážníků vítá. "Těší nás, že jde o úspěšný koncept, který dlouhodobě pomáhá zvyšovat pocit bezpečí ve vozech městské hromadné dopravy. Záleží nám na tom, aby Ostravané viděli, že platících cestujících si vážíme a dbáme o jejich bezpečí a komfort," uvedl ostravský primátor Jan Dohnal. 

"Dopravní podnik Ostrava má v současnosti 90 zaměstnanců přepravní kontrolory. Polovinu tvoří revizoři a druhou asistenti přepravy. Rozložení sil se nějakou dobu ladilo a ukazuje se, že právě takto je v aktuálním provozu efektivní. V nastavené praxi budeme pokračovat," komentuje náměstek primátora pro dopravu Břetislav Riger. Asistenti přepravy zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného. V dopravním podniku fungují šestým rokem.


Jedna ze starších akcí asistentů přepravy (20./21. dubna 2018, DP Ostrava)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!