Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na hlučínském autobusáku již opravili dlažbu

HLUČÍN - Autobusové nádraží v Hlučíně se dočkalo opravy. Výrazně hluboké vyježděné plochy v místech přechodů nebo opakovaných rozjezdů autobusů, které způsobovaly nepříjemné houpání autobusů, jsou tak již minulostí...

Autobusy městské dopravy se díky stavebním pracím na čas vrátily na Mírové náměstí v Hlučíně. Po třídenní výluce se ale spoje vrátily zpět...


Autobus linky číslo 75 objíždějící rozkopanou dlažbu (7. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Problémy již několik měsíců postřehli i sami cestující. Na mnoha místech výrazně vyježděná dlažba způsobovala nepříjemné kodrcání všech projíždějících autobusů, a to jak městských, tak i linkových. Vyježděná dlažba byla evidentní jak na výjezdu z autobusového nádraží, tak i na přechodu pro chodce v blízkosti informační kanceláře. Mezi dlažebními kostkami se pak zdržovala dešťová voda, která při průjezdu autobusů šplouchala na čekající cestující. 

Práce začaly již zkraje dubna, kdy se práce soustředily pouze na výjezd z autobusového nádraží. Postupně ale bylo nutné opravit i zbylé části, práce tak o prodlouženém víkendu od 6. do 8. května zcela přerušily provoz autobusového nádraží. Autobusové linky městské dopravy mezi Hlučínem a Ostravou začaly jezdit objížďkou, autobusy krajské dopravy pak obsluhovaly pouze jedno nástupiště. 


Autobus MHD linky číslo 56 při vjezdu na náměstí (7. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Autobusové linky městské dopravy číslo 34, 56 a 67 byly ve směru od Ostravy odkloněny a za zastávkou U Kuchaře odbočily vpravo do Bochenkovy ulice a přes Mírové náměstí pokračovaly do ulice Opavské, kde byly u budovy pojišťovny zřízeny náhradní zastávky. Pro linku číslo 56 jedoucí z Darkoviček do Ostravy pak byla navíc zřízena zastávka u Komerční banky. Zajímavostí v tomto případě je, že autobusy se tak na pár dnů po několika desítkách let vrátily na Mírové náměstí v Hlučíně, i když tudy jen projížděly. 

Krajské autobusy linek číslo 281, 282, 283, 290, 292 a 75 pak na autobusové nádraží sice jezdily, ale pouze do jeho poloviny. Nejprve odbavily cestující ve výstupní zastávce a následně se dostaly protisměrem k prostoru, kde se autobusy běžně odstavují. Následně zde autobusy zacouvaly a obsloužily nástupiště číslo 1, a to v případě jízdy od Ostravy i opačně. Omezení trvalo od soboty 6. května od 7.00 hodin do pondělí 8. května do 17.00 hodin. Následně se pak provoz vrátil zpět do původních tras. 


Linka číslo 56 objíždějící spoj linky číslo 34 do Ostravy (7. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Autobusové nádraží v Hlučíně v současné podobě cestujícím slouží od prosince roku 2005. Do té doby autobusy využívaly šestici autobusových nástupišť typických pro sedmdesátá a osmdesátá léta s typickými "venkovskými označníky. Takové nádraží ale při zvyšujícím počtu spojů přestalo vyhovovat a bylo nutné vybudovat nádraží nové. 

Bylo tak zřízeno stávající pětiúhelníkové autobusové nádraží s pěticí nácestných nástupišť a jednou výstupní zastávkou. Součástí stavby, která vyšla na bezmála 33 milionů korun, bylo také vybudování parkoviště pro osobní auta, odstavných ploch pro tři autobusy městské hromadné dopravy a dvě pro krajské autobusy a dále došlo k vybudování nových cest a chodníků. Cestujícím tady slouží od zmíněné rekonstrukce také moderní informační systém s odjezdy autobusů, který byl v uplynulých letech nahrazen modernějším. 


Rozkopaný autobusák se uzavřel na tři dny (7. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!