Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Testování řidičů v Ostravě je v plném proudu

OSTRAVA - V plném proudu je testování řidičů a dalších zaměstnanců v Dopravním podniku Ostrava. Městský dopravce v moravskoslezské metropoli tak reaguje na novou povinnost testování ve firmách, na základě vládních opatření.

Kromě testování se dopravní podnik soustředí také na průběžné čištění a ionizaci všech svých tramvají, trolejbusů a autobusů...


Testování řidičů v Ostravě je v plném proudu (18. července 2014, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Dopravní podnik Ostrava má objednán dostatečný počet testů pro všech svých více než 2 tisíce zaměstnanců. "Zachování provozu tak, jak jsou cestující zvyklí, a zajištění maximálního komfortu v podobě bezpečí. To je i v této nelehké době pro Dopravní podnik Ostrava samozřejmá priorita. Proto okamžitě a pružně reagujeme na nařízení vlády. Uvědomujeme si, že takové krizi v zemi jsme ještě nečelili," uvedl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

"O to více si vážíme, že všichni naši zaměstnanci mají stejný cíl, kterým je zachování bezpečí a ochrany cestujících i jich samotných. Věříme, že to společně zvládneme," dodal Morys. Testy kupuje Dopravní podnik Ostrava od společností schválených Ministerstvem zdravotnictví České republiky. Výsledek testu je znám do 15 minut. Každý zaměstnanec je povinen testovat se jednou týdně a předložit výsledky testu nejpozději před nástupem na následující směnu. Pozitivně testovaný zaměstnanec nenastoupí do zaměstnání.


Dopravu testování nijak neomezuje (18. března 2015, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Pro co nejjednodušší průběh samotestování mají zaměstnanci i jasné a přehledné instrukce, jak test provést, a to dokonce ve třech formách. K dispozici mají detailní návod, který je součástí testovací sady, zjednodušenou grafickou verzi přímo od Dopravního podniku Ostrava a podívat se mohou také na videonávod, který dopravní podnik pro své zaměstnance připravil. V případě nejasností se mohou obrátit na své vedoucí, kteří jsou připraveni jim pomoci.

"Kromě testování zaměstnanců dbá Dopravní podnik Ostrava stále i důsledně na další nástroje, kterými zajišťuje bezpečnou MHD na Ostravsku. Nadále platí, že Dopravní podnik Ostrava nadstandardně dohlíží na čištění, dezinfekci i ionizaci vozů," doplnila tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová.


Testující se jak řidiči, tak i administrativní pracovníci (18. března 2015, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!