Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Za jízdné se bude moci platit čipem v prstu

OSTRAVA - O další level se rozhodl posunout ostravský DP. Zatímco loni zrušil papírové lístky a nahradil je kreditními jízdenkami, příští rok začne cestující označovat čipem, na který bude možné kupovat všechny druhy jízdenek.

Pokud se systém v ostravské MHD osvědčí, tak jej následně rozšíří Koordinátor ODIS také do celého Moravskoslezského kraje... 


Automaty na nákup kreditních jízdenek (22. května 2020, Silvestr Nový)

"Rozhodli jsme se jít zase o kus dál a být opět prvními v České republice i Evropě. V polovině příštího roku spustíme implementaci čipů přímo do cestujících," nastínil plánované investice na příští rok generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Maniel Dorys. Podle něj bude na čipování cestujících abecední pořadník, cestující pak budou mít možnost zvolit si místo, kam budou chtít čip implementovat. "Nejlevnější varianta obnáší umístění čipu do ukazováčku ruky, která vyjde na 130 korun, tedy stejně jako pořízení ODISky," doplnil Dorys. Mezi další, ale zároveň dražší, varianty pak bude umístění čipu do čela nebo do zadnice. 

Na běžných předprodejních místech ostravského dopravního podniku budou speciální okénka, kde bude implementace čipů pod kůži probíhat. Na dotaz, jak budou po Ostravě cestovat například turisté nebo lidé z jiných měst, Dorys odpověděl, že pro ně se chystá možnost nákupu vlastního přepravního asistenta i s čipem za minimální vklad 100 korun. Platit za něj bude možné jak v hotovosti, tak i bezhotovostně platební kartou. 


Nově budou cestující moci cestovat na základě čipu v prstu (22. května 2020, Silvestr Nový)

Dopravní podnik Ostrava na implementované čipy umožní nakupovat všechny běžně prodávané jízdenky včetně rodinné víkendové. "Cestující si tak budou moci po přiložení ukazováčku, čela nebo zadnice na předprodejním místě nakoupit jak jednorázové jízdenky, tak i časové kupony a další jízdní doklady," dodal Dorys. Shodně bude probíhat odbavování cestujících v tramvajích, trolejbusech a autobusech městské hromadné dopravy, kde bude stačit zvolit druh jízdného a následně ke čtečce přiložit ukazováček, čelo nebo zadnici.

Zkušební provoz tohoto systému bude bedlivě sledovat také Koordinátor ODIS, který o něj v případě zájmu projeví zájem. "V případě kladných ohlasů jsme ochotni stejný systém rozšířit také do celého Moravskoslezského kraje," informoval jednatel KODISu Saleš Tejskal s tím, že zavedení jednotného systému odbavování cestujících je záležitost několika měsíců a bude řešena podle jednotlivých oblastí. 


Pokud se systém osvědčí, rozšíří se do celého kraje (12. září 2020, Silvestr Nový)

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2020 a v novém roce přejeme jen to nejlepší! :-)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!